You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Producător ARTESANA

La Tecuci am cunoscut oamenii pasionați de la Artesana, o fermă de procesare a laptelui românească care apreciază calitatea înaintea cantității și aderă la principiile comerțului Fair Trade în comunitatea locală.


Brânza este preparată cu grijă prin metode tradiționale, cu scurgerea în voie a zerului, fără folosirea greutăților sau a altor procese mecanice. Brânzeturile conțin numai lapte, fermenți lactici, cheag și sare.


Laptele este pasteurizat la temperaturi de 70 grade, temperatura optimă la care se distrug germenii periculoși. Prin comparație, brânza tradițională de stână se face cu lapte nepasteurizat iar în producția industrială acesta se pasteurizează la 100 de grade distrugând o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în mod natural în lapte.


Din 2018 Artesana prelucrează și produse din lapte BIO, îl pasteurizează doar la temperaturi joase și folosește exclusiv ambalaje de sticlă, pentru păstrarea gustului și prospețimii lactatelor. 


Totul a început cu ceva foarte gustos și cinstit, curat, ceva tradițional, din lapte pur. Și așa continuă pentru că Alina și Daniel Donici nu știu să facă altfel. Pentru ei, e simplu: orice produs trebuie să fie foarte bun pentru cei trei copii ai lor.

Lista produselor producatorului ARTESANA

Sortează