Clemnetine cu gust dulce-acrisor, aromate, zemoase si pline de savoare.
Adu spiritul sarbatorilor la tine acasa!
Clementinul este un fruct citric; Se spune că clementinele ar fi fost descoperite accidental, prin hibridizare, de către părintele Clement Rodier în 1902.
Dar se pare că în China au fost cultivate mult mai devreme,aproximativ cu 6 secole mai devreme (prin 1302). În S.U.A (U.S.A) au fost aduse în 1914. Se cultivă mai ales în Spania. Beneficiul clementinelor este ca sunt un aliat excelent împotriva virusurilor de sezon,pot fi utilizate în curele de slăbire, contin antioxidanți naturali, îmbunătățesc vederea și reduc stresul.
Aceste fructe nu conțin sâmburi, deci ele nu se pot înmulți decât prin procesul de altoire. Gustul și aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal și mandarin din care rezultă clementinele.
În categoria vitaminelor prezente în clementine se încadrează 48.800 mg de vitamina C, 0.600 mg de niacină și 0.200 g de tocoferol. Mineralele pe care 100 de grame de clementine le conțin: potasiu (177 mg), calciu (30 mg) și fosfor (21 mg). Clementinele mai sunt utilizate în tratarea urticariilor și previn formarea cheagurilor de sânge.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.