Preluăm zilnic comenzi cu livrare programată sau imediată. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ARTESANA
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
4 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Valabilitate la livrare: Minim 2 zile
Bogat, curat, cu gust deplin și pur. Întreg. Așa cum a venit de la fermele foarte atent selecționate de Artesana, toate cu acces direct la pășune. Acesta este unul dintre secretele Artesana: nu intervine asupra laptelui.
Compoziție:
- 100% lapte românesc integral, de la ferme alese, cu acces la pășune, neomogenizat, pasteurizat la temperatură joasă
- Procent variabil de grăsime
- Fără lapte praf și proteine adăugate.
Proprietăți:
- Proteinele sunt intacte
- Procentul de grăsime variază de la lot la lot de lapte în parte
- Bogat în calciu
- Vitamina D este mereu prezentă, stimulând activitatea sistemului imunitar
- Conține vitamina B12, care asigură integritatea sistemului nervos.
Beneficii:
- Laptele ajunge în sticle și în borcane în stare naturală
- Nu este egalizat, uniformizat, standardizat
- De aceea, gustul variază în funcție de sezon (gustul anotimpurilor în lapte)
- Pasteurizarea se face la temperatură joasă; în acest fel nu este atinsă bogăția de vitamine, iar gustul rămâne natural
- Are caimac – dop de grăsime dulce, consistent.
A se păstra în frigider la temperaturi cuprinse între 2-6°C.
Valoarea energetica | 71 kcal / 298 kj |
Grăsimi | 4.62 g |
din care acizi grași saturați | 3 g |
Glucide | 5.2 g |
din care zaharuri | 3.9 g |
Proteine | 2.4 g |
Sare | 0.09 g |
Vezi toate produsele de la acest producator
La Tecuci am cunoscut oamenii pasionați de la Artesana, o fermă de procesare a laptelui românească care apreciază calitatea înaintea cantității și aderă la principiile comerțului Fair Trade în comunitatea locală.
Brânza este preparată cu grijă prin metode tradiționale, cu scurgerea în voie a zerului, fără folosirea greutăților sau a altor procese mecanice. Brânzeturile conțin numai lapte, fermenți lactici, cheag și sare.
Laptele este pasteurizat la temperaturi de 70 grade, temperatura optimă la care se distrug germenii periculoși. Prin comparație, brânza tradițională de stână se face cu lapte nepasteurizat iar în producția industrială acesta se pasteurizează la 100 de grade distrugând o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în mod natural în lapte.
Din 2018 Artesana prelucrează și produse din lapte BIO, îl pasteurizează doar la temperaturi joase și folosește exclusiv ambalaje de sticlă, pentru păstrarea gustului și prospețimii lactatelor.
Totul a început cu ceva foarte gustos și cinstit, curat, ceva tradițional, din lapte pur. Și așa continuă pentru că Alina și Daniel Donici nu știu să facă altfel. Pentru ei, e simplu: orice produs trebuie să fie foarte bun pentru cei trei copii ai lor.
4 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.