Preluăm zilnic comenzi cu livrare programată sau imediată. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: GASTROART
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
"Încurajat și de aceste întâlniri m-am gândit că este foarte important să scriu rețetele exact așa cum le-am găsit, să respect cât se poate, pronunția locală și denumirile vechi pentru ingrediente, cantități, instrumentar, tehnologie etc., să redau "povestea mâncării" exact așa cum mi-a fost transmisă."
Mircea Groza
Volumul conține 182 de rețete de supe/ciorbe, bogat ilustrate, culese în peste 40 de ani de către Mircea Groza de la bătrânii din satele sălăjene. Rețetele sunt scrise în limbaj regional, o transliterare fonetică, prin care autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar cât și specificul zonei. Volumul beneficiază și de un glosar cu sute de termeni explicați.
Mircea Groza este unul dintre cei mai renumiți culegători de rețete vechi de la noi, arheolog culinar și mentor pentru mulți bucătari. Activitatea sa a fost remarcată de autoritățile locale și centrale, asociațiile de bucătari naționale și internaționale și ONG-uri fiind recompensat cu zeci de premii de excelență pentru activitate.
Prefața cărții este semnată de Cătălin Ștefănescu căreia îi urmează o scrisoare de la Grigore Leșe. Postfața îi aparține lui Cosmin Dragomir iar, pe coperta IV, Oana Coantă, Adi Hădean și Radu Dumitrescu recomandă acest volum. Fotografia și conceptul copertelor aparțin lui Răzvan A. Voiculescu.
"Aveți în fața dumneavoastră o carte document care ilustrează bogăția patrimoniului nostru gastronomic. Imaginați-vă că am selectat doar 182 de rețete din cele aproximativ 400 culese de Mircea Groza încercând să să evităm zămurile care seamănă destul de mult. Volumul este rezultatul a peste 40 de cercetări, iar o viață dedicată păstrării tradițiilor nu poate fi cuantificată în lei. Colecția de rețete a lui Mircea Groza completează o bibliografie de profil sărăcăcioasă și vorbește despre identitatea culinară românească. Rămâne doar să ne întrebăm de ce majoritatea restaurantelor de la noi se încăpățânează să vândă doar cinci-zece rețete standard."
Cosmin Dragomir
Vezi toate produsele de la acest producator
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism)
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.