You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Producător PRODUSE MOLDOVENEȘTI

Chateau Vartely SRL este un producator de vinuri de inalta calitate din cele mai bune specii europene de struguri, cultivate in zonele centrale şi sudice ale tarii.


"Chateau", în vocabularul vinificatorilor moderni este un teritoriu pe care un singur proprietar realizeaza intreg ciclul de producere al vinului – de la cultivarea strugurilor, pina la imbuteliere. Doar astfel, considera francezii, se poate garanta calitatea produsului, avand cantitati reduse.


"Vartely", denumirea unuia dintre cele mai vechi oraşe din Moldova – Orhei, provine de la cuvantul maghiar "Var". "Vartely" inseamna "oras", "cetate", radacina cuvantului fiind adusă in Moldova de catre valahii veniţi din Carpaţii de Vest.


"Chateau Vartely" - este o întreprindere tinara de vinificatie, ambitioasa, situata în zona Orheiului, unde sunt pastrate şi astazi traditiile bogate de cultivare ale vitei-de-vie si de producere a "bauturii zeilor" – vinului.


Speciile europene clasice de vita-de-vie sunt cultivate aici cu succes si ofera in fiecare an o recolta valoroasa de vinuri: Rosii seci – Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Traminer, Sauvignon, Feteasca etc..

Lista produselor producatorului PRODUSE MOLDOVENEȘTI

Sortează