Preluăm zilnic comenzi cu livrare programată sau imediată. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: KROMOZOM
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Valabilitate la livrare: Minim 30 zile
Buta Assos este un ulei de măsline extra virgin, presat la rece, cu un conținut ridicat de polifenoli, premiat ani la rând cu multimple medalii de aur la nivel mondial.
Este obținut din măsline cultivate în regiunea Assos, din nordul Egeei, într-un mediu complet ecologic.
Uleiul rezultat este dens, fructat, cu parfumuri unice de ridichie, migdale, nuc proaspăt, piper negru și fenicul.
Buta înseamnă abundență și viață eternă. Assos provine de la locul unde este presat uleiul de măsline, la poalele munților Ida, din nordul Egeei, zona Assos. Ayvalik este varietatea de măsline.
Pentru producerea uleiului Buta Assos măslinele sunt stoarse prin tehnica Mori-Tem, cea mai avansată tehnologie (italiană) de presare la rece din lume, care nu permite uleiului să intre în contact cu aerul și permite controlul/reglarea temperaturii apei în timpul procesului de presare.
Măslinele sunt culese cu grijă doar de la copaci atent selectați, fără a atinge solul, și sunt stoarse în aceeași zi, în cele mai sterile condiții. Minunata combinație de gust și sănătate este transferată direct în sticle, fără a intra în contact cu aerul. Rezultatul este un ulei extravirgin dens, fructat, delicios și valoros.
Măslinele sunt recoltate timpuriu (în luna Septembrie și Octombrie, când acestea sunt verzi) și sunt presate la rece, în aceeași zi, fără a intra în contact cu aerul, pentru a păstra un nivel ridicat de polifenoli (568.2mg/kg). Pentru că acestea sunt recoltate timpuriu, este necesară o cantitate mai mare de măsline, comparativ cu recolta normală, pentru a obține ulei.
Pentru a păstra aroma și valorile nutriționale a uleiului de măsline, temperatura apei folosite în timpul procesului de presare este de maxim 26 grade C, temperatură ce poate fi controlată și reglată datorită tehnologiei Mori-Tem.
Uleiul obținut conține o cantitate importanță de polifenoli (568.2mg/kg). Polifenolii sunt compuși naturali prezenți în fructe și plante care conțin antioxidanți. Corpul nostru absoarbe cea mai mare cantitate de polifenoli când stomacul este gol. Se recomandă a se consuma 20mg ulei dimineața, pe stomacul gol, pentru a obține absorbția maximă de polifenoli.
Pentru a obține cel mai înalt grad de polifenoli, măslinele sunt presate la rece, iar uleiul este păstrat departe de sursele de căldură și lumină.
Toate măslinele Ayvalik cresc în solul fertil al zonei Assos, cunoscută pentru bogăția naturii și climatul blând.
Buta Assos aplică principiul zero deșeuri în unitatea de producție. Deșeuri zero este folosofia companiei. Gestionarea deșeurilor are ca scop evaluarea materialelor reziduale și prevenirea factorilor ce produc deșeuri, prin reciclare.
Vezi toate produsele de la acest producator
Kromozom este o companie recent înființată ce caută produse turcești Gourmet, naturale și sănătoase.
Printre acestea se numără, uleiurile Buta Assos, uleiuri de măsline extra virgine, presate la rece, premiate cu multiple medalii de aur la nivel internațional.
Filosofia Kromozom este de a aduce pe mesele oamenilor produse care combină tradiția, inovația, pasiunea și dorința de a căuta întotdeauna calitatea, atât în procesele de producție, cât și în produsul final.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.