Program terasă și băcănie:
Alergenii din alimente se pot incadra conform Directivei CE 2000-13, in urmatoarele grupe:
1Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare, sau hibrizi ai acestora) și produse derivate
2Crustacee și produse derivate
3Ouă și produse derivate
4Pește și produse derivate
5Arahide și produse derivate
6Soia și produse derivate
7Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
8Fructe cu coajă, de exemplu migdale, alune de pădure, nuci anacarde, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci macadamia, nuci de Queensland și produse derivate
9Țelină și produse derivate
10Muștar și produse derivate
11Semințe de susan și produse derivate
12Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2
13Lupin și produse derivate
14Moluște și produse derivate