You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

www.realfoods.ro

Termeni si condiții de utilizare (v. 2 / 24.05.2018)

1. Elemente definitorii

Următorii termeni vor însemna:

Cumpărător: orice persoană fizică, companie sau altă entitate juridică care emite o Comandă și care este utilizator înregistrat al site-ului www.realfoods.ro.

Vânzător: S.C. GoodFood Enterprises SRL, cu sediul social în București, str. Răcari nr. 5, corp 51 B, parter, sector 3, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J40/14506/2015, CUI RO 35273712, tel:+40 751106227, email: client-service@realfoods.ro.

Produse și Servicii - orice produs și serviciu menționat în comanda care urmează a fi furnizat de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile, iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să achite contravaloarea acestora, dacă acestea nu au fost achitate deja.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

2. Documente contractuale

Site-ul www.realfoods.ro, denumit în continuare realfoods.ro, este proprietatea S.C. GoodFood Enterprises SRL, cu sediul social în București, str. Răcari nr. 5, corp 51 B, parter, sector 3, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J40/14506/2015, CUI RO 35273712.
Utilizarea site-ului RealFoods de către Cumpărător, respectiv înregistrarea unei comenzi electronice, implică acceptarea de către acesta a termenilor și condițiilor de mai jos, precum și a acceptării utilizării adresei de poștă electronică (e-mail) ca mod de comunicare scrisă la distanță.
Confirmarea Comenzii de către Vânzător implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător (nu este necesară confirmarea primirii din partea Cumpărătorului). Contractul intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător, iar termenii și condițiile prezentate în această pagină ("Termeni și condiții") stau la baza acestuia.
Recomandăm citirea cu atenție a paginii "Termeni și Condiții".
Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare prealabilă, ultima versiune putând fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni și Condiții".
Comunicarea cu magazinul se poate face prin utilizarea datelor și modalităților de contact furnizate în secțiunea "Contact".

3. Dreptul de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului Real Foods - imagini, texte, elemente grafice, scripturi, programe, baze de date etc. - este proprietatea SC GoodFood Enterprises SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris al SC GoodFood Enterprises SRL a oricărui element prezentat mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
SC GoodFood Enterprises SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC GoodFood Enterprises SRL fără acordul prealabil scris al acesteia.

4. Produsele și serviciile oferite de SC GoodFood Enterprises SRL pe www.realfoods.ro

Produsele comercializate prin intermediul realfoods.ro sunt produse din categoria alimente, băuturi și îngrijire personală/casă, în ambalajul original al producătorului sau ambalate și etichetate în regim propriu, în perfectă stare și în termenul de garanție oferit de producători și furnizori sau în termenul legal acceptat de Direcția Sanitar Veterinară, iar în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală conform legislației în vigoare și bon fiscal în cazul în care plata se face numerar la primirea comenzii. Calitatea produselor este garantată de către producători și/sau furnizorii acestora. Unitatea de masură pentru produsele comercializate prin intermediul acestui site este bucată sau kg., unitatea de măsura fiind specificată la fiecare produs în parte. Pentru produsele care se vând la greutate variabilă toate informațiile necesare se regăsesc pe site, la fiecare produs în parte. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade în sarcina producătorului care a afisat pe ambalaj respectivele informații, cat și în sarcina RealFoods pentru produsele cu greutate variabilă.
Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Din acest motiv SC GoodFood Enterprises SRL își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în oferta curentă a unui furnizor de produs, nu există în stocul Furnizorului sau nu respectă calitatea cerută de Vânzător.
SC GoodFood Enterprises SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Ne rezervăm dreptul de a refuza colaborarea cu clienții care au un comportament neadecvat sau limbaj necivilizat (agresiv) sau cu clienții care au comenzi livrate refuzate, din motive neîntemeiate.
Prețurile prezentate sunt în lei (RON), includ TVA (5%, 9 % sau 19%) și nu includ costurile de livrare și/sau procesare. Prețul primit în momentul confirmării comenzii prin email, telefonic sau altă metoda de comunicare adecvată, va fi același cu pretul de achiziție tipărit pe factură, cu exceptia produselor care se vând la kg și a căror valoare va fi calculată în funcție de gramajul produsului aferent. Prețul pe kg este specificat pe site la fiecare produs care se vinde la greutate variabilă.
Cantitatea minimă necesară pentru lansarea unei comenzi este de cel putin 1 produs.
Imaginile publicate pe site prezintă produsele reale, iar produsele livrate pot diferi ușor de imaginile prezentate (ambalaj, culoare). Conținutul realfoods.ro (texte, descrieri ale produselor, ingrediente, rețete, imagini, simboluri) este alcătuit în colaborare cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor. 

5. Plata comenzii

Produsele comandate pe site-ul www.realfoods.ro trebuie achitate integral. Plata produselor comandate, conform acestor “Termeni si Conditii” se poate face on-line prin card bancar, Numerar în momentul livrării sau cu Ordin de Plată la cerere. Pentru plata produselor prin OP, dovada plății trebuie trimisă prin email la adresa client-service@realfoods.ro cu minim 12 ore înainte de livrarea comenzii.

Pentru produsele pe care le vindem la greutate variabilă (indicat în descrierea produslui) factura se va emite conform gramajului produsului livrat. Pentru plata prin card direct pe site și plata cu OP diferențele se vor credita automat clientului prin procesatorul de plăți (Netopia Payments) sau direct în contul IBAN al acestuia.

6. Livrarea/ridicarea comenzii

SC GoodFood Enterprises SRL își rezervă dreptul de a informa clientul privind livrarea comenzii printr-o metodă de comunicare adecvată, înainte de onorarea acesteia.
Livrarea produselor comandate se va face în Bucuresti și Ilfov (in localitățile menționate pe site la secțiunea "Livrare") și în țară (doar în varianta coș săptămânal), prin personalul de livrări SC GoodFood Enterprises SRL sau partenerii acestuia, de Luni până Duminică, cu excepția zilelor de sărbătoare legală sau a zilelor decise de conducerea societății, la termenul agreat de la confirmarea comenzii. Livrarea produselor se va face la domiciliul, sediul sau adresa indicată de client.

Costurile de punere la dispoziție sunt urmatoarele:

- 20 lei pentru o valoare a comenzii cuprinsă între 1 RON - 149.99 RON

- 11 lei pentru o valoare a comenzii cuprinsă între 149.99 RON - 249.99 RON

5 lei pentru o valoare a comenzii mai mare de 250 RON

5 lei pentru ridicarea comenzii din punctul/ele de ridcare menționate pe site.

Condițiile de livrare sunt supuse schimbării fără o notificare în prealabilă.
Toate taxele de transport conțin TVA.

7. Transferul proprietății

Transferul proprietății asupra Produselor și Serviciilor se realizează în momentul livrării (presupune primirea facturii fiscale și/sau a bonului fiscal prezentat de personalul Vânzătorului). 

8. Returul

SC GoodFood Enterprises SRL comercializează produse din cateforia alimentare, băuturi și ăngrijire personală/casă. Conform legislației în vigoare (ord. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță - art. 12, pct. a) și Directivei 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.05.1997 privind protecția consumatorilor cu privire la contractele la distanță - art. 3, pct. (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, băuturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la reședința acestuia sau la locul său de muncă prin distribuitori stabili, nu pot fi denunțate unilateral. O dată produsele primite, acestea nu mai pot fi returnate.
Produsele cumpărate de pe realfoods.ro pot fi refuzate doar dacă acestea nu corespund calitativ și cantitativ cu comanda inițiată de Cumpărător.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SC GoodFood Enterprises SRL față de orice Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de SC GoodFood Enterprises SRL de la acest Cumpărător.

SC GoodFood Enterprises SRL oferă garanție totală pentru produsele care nu corespund calitativ cu solicitarea inițială. Pentru problemele semnalate justificate oferim un cupon de reducere cu valoare egală a sumei încasate pentru produsele necorespunzătoare și transport gratuit la următoarea comandă. 

La solicitarea expresă a clientului putem returna banii direct pe card sau în contul IBAN al clientului.

9. Promoții, tombole și concursuri

SC GoodFood Enterprises SRL stabilește regulamentele pentru promoțiile, tombolele și concursurile pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunostința eventualilor Cumpărători numai prin intermediul SC GoodFood Enterprises SRL . De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site sau anunțate pe canalele de socializare și care sunt înregistrate de către Vânzător în perioada de timp specificată în regulament în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. 

10. Limitări de responsabilitate

Site-ul realfoods.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. Vânzătorul nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând, dar nelimitându-se la modificări ale site-ului, ale setărilor sau ale scripturilor. Vânzătorul nu va putea fi făcut răspunzător pentru erorile apărute datorită utilizării anumitor browsere pentru vizitarea realfoods.ro. Vânzătorul nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul realfoods.ro și nu poate fi făcut responsabil de orice tip de relație/tranzacție/colaborare/etc. care se stabilește între Dvs. și acestea. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.
Informațiile prezentate pe site sunt pentru uz personal și pot fi reproduse prin tipărire doar în acest scop. Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau încorporate într-un alt document sau material fără permisiunea scrisă a SC GoodFood Enterprises SRL.
Vânzătorul nu va putea fi făcut răspunzător pentru orice fel de prejudiciu ce ar putea rezulta din folosirea informației prezentate pe site, din lipsa acesteia, de orice tip de erori sau omisiuni care pot conduce la orice fel de pierderi. Cumparătorii sunt de acord, în mod expres, că folosirea acestui site și cumpărarea bunurilor și serviciilor oferite se face pe propriul risc.

11. Abonarea și dezabonarea la newsletter

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul Real Foods a Cumpărătorilor este gratuită și voluntară, și implică bifarea căsuței aferente în momentul înregistrării contului de utilizator. Prin înregistrarea ca utilizator și bifarea punctului în cauză pe realfoods.ro se consideră acceptată cererea de primire de comunicări comerciale la adresa de email furnizată la înregistrare. Vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email sau accesând pagina "Contul meu".
Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului ca și folosirea site-ului (condiții prevăzute de prezentul document). În cazul în care nu s-a modificat nici structura, nici conținutul mesajelor primite de către abonat, acestea pot fi retransmise și altor persoane, pe răspunderea lor. Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului realfoods.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului document. În acest context, Vânzătorul nu poate fi făcut răspunzător sub nici o formă de acțiunile abonaților săi.
Dacă există orice fel de motive pentru a crede că un abonat nu respectă prevederile prezentului document atunci Vânzătorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul acestuia la newsletter.

12. Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

GoodFood Enterprises denumită în continuare RealFoods vă multumește pentru încrederea acordată în folosirea platformei realfoods.ro prin care comercializăm diverse bunuri.

RealFoods nu are obligatia legală de a se înregistra în Registrul General al Operatorilor de Date cu Caracter Personal în urma răspunsului primit de la A.N.S.P.D.C.P. din data de 22.02.2016, nr. 0004648.

RealFoods dorește să asigure siguranța datelor dvs. cu caracter personal atunci când vizitați Magazinul Online și achiziționați produsele noastre. RealFoods oferă o gamă largă de produse din categoria alimente, băuturi și îngrijire personală/casă. 

RealFoods prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, prin mijloace automatizate şi manuale, destinate emiterii facturilor de cumpărături, livrării bunurilor comandate precum și informării  clienților care au optat pentru aceasta asupra ofertelor noi și promoționale. GoodFood Enterprises SRL înregistrată la Registrul Comerțului sub J40/14506/2015, CUI 35273712, este operatorul datelor dvs. cu caracter personal („date” sau „datele personale”) pe care le colectăm și prelucrăm atunci când vizitați și/sau achiziționați produse de pe realfoods.ro. Ne puteți contacta oricând la:

Adresa: strada Răcari nr.5, Corp 51B, Sectorul 3, București 
Nr. telefon: +40751106227
E-mail: client-service@realfoods.ro 

Sunteți în centrul atenției noastre și dorim ca prin această politică de prelucrare a datelor personale, emisă în conformitate cu legislatia privind protecția datelor (inclusiv, Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679) - "Regulamentul UE"), să oferim în mod transparent, clar și ușor de citit și de înțeles, informații privind prelucrarea datelor dvs. atunci când utilizați Magazinul Online.

Ne dorim sa vă informăm cu privire la:

Ce date colectăm și prelucram despre dvs. atunci cănd vizitați și/sau achiziționați produse de pe realfoods.ro

De ce și cum colectăm și prelucrăm datele dvs.

Cu cine partajăm datele dvs.

Ce drepturi aveți cu privire la datele dvs..

Vă rugăm să aveți în vedere și detaliile referitoare la colectarea și prelucrarea modulelor cookies în secțiunea Despre Cookies.

RealFoods nu cumpără, nu închiriază și nu dobândește în nici un fel de la un terț baze de date conținând date cu caracter personal ale clienților Magazinului Online.

În prezentarea, promovarea și comercializarea produselor din Magazinul Online, RealFoods se adresează exclusiv persoanelor care au cel puțin 18 ani. RealFoods nu se adreseaza utilizatorilor/clienților sub 18 ani.

Ce date colectăm

RealFoods înțelege importanța protejării datelor personale pe care le colectează și prelucrează despre dvs.. Pe realfoods.ro puteți naviga fără a avea un cont de utilizator. 

Dacă doriți să achiziționați produse din Magazinul Online, trebuie să vă creați un cont de utilizator pe realfoods.ro.
În cazul în care doar navigați pe realfoods.ro, nu colectăm și nu primim nicio informație pe baza căreia RealFoods v-ar putea identifica personal. Detalii despre modulele cookie pe care le folosim pe realfoods.ro și despre cum le puteți dezactiva, găsiți în Politica de utilizare Cookies.

Date personale pe care ni le furnizați direct, pe realfoods.ro și în magazinele fizice RealFoods

 • Creare cont de utilizator pe realfoods.ro

În cazul în care doriți să vă creați cont pe realfoods.ro, vă putem crea un cont de utilizator doar dacă ne oferiți obligatoriu urmatoarele date personale: nume și prenume complete, e-mail, număr de telefon mobil, adresa de livrare și vă setați o parolă pentru securizarea accesului în contul dvs.. Cu adresa de e-mail și parola vă veți autentifica în contul dvs..

 • Oferte personalizate prin reclame adresate

Dacă ne-ați dat acordul (consimțământul) să vă trimitem Oferte personalizate prin reclame adresate, și atât timp cât nu vă veți retrage acest acord conform prezentei Politici, vom folosi adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de date indexate care vor fi transmise către platformele de socializare (ex. Facebook) pentru a fi utilizate la crearea de audiențe personalizate; audiențele personalizate furnizate de platformele de socializare permit RealFoods să vă transmită Oferte personalizate prin reclame adresate prin intermediul paginii dvs. (contului dvs.) din platformele de socializare. Datele dvs. vor fi furnizate către platformele de socializare exclusiv pentru corelarea datelor indexate de noi, cu datele furnizate de dvs. direct către acestea în contul dvs. și vor fi folosite de platformele de socializare exclusiv pentru corelare, fără a fi distribuite terților sau altor promotori de mesaje comerciale și vor fi șterse automat de platformele de socializare imediat după finalizarea procesului de corelare.

 • Concursuri și tombole

În cazul concursurilor online ale RealFoods (derulate pe pagina de Facebook a RealFoods), vom putea colecta, în funcție de tipul de campanie, următoarele date personale necesare pentru participarea dvs. la concurs și, respectiv, validarea căștigătorilor (și rezervelor): nume, prenume, număr telefon. Pentru a vă înmâna premiile în cazul în care sunteți câștigător și a ne onora obligațiile de plată a impozitelor relevante, vom verifica datele dvs. de identificare din actul de identitate, cu cele transmise de dvs. la înscrierea în concurs. Dacă sunteți câștigător, vom menționa numele și prenumele dvs. pe pagina de Facebook a realfoods.ro. Condițiile fiecărui concurs/fiecărei tombole se vor detalia în Regulamentul aferent concursului/tombolei respectiv(e). 

 • Asistență și suport clienți (comunicări necomerciale), inclusiv chestionare evaluare satisfacție clienți (fără identificarea clienților respondenți)

Pentru a putea răspunde solicitărilor dvs. telefonice cu privire la contul de utilizator/comenzile dvs. pe Magazinul Online, și pentru a asigura păstrarea în siguranță și confidențialitatea detaliilor din contul de utilizator, operatorii noștri vă vor solicita unele date pentru identificare: nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon.
În vederea soluționării reclamațiilor, vom prelucra datele dvs. minim necesare: nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon.
Chestionarele de evaluare a satisfacției clienților transmise pe e-mail servesc numai la îmbunătățirea serviciilor; răspunsurile nu identifică clienții respondenți și nu sunt luate în considerare la profilare.

 • Solicitări scrise, motivate și ocazionale ale unor autorități și/sau organe judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza organelor de urmărire penală ori altor autorități sau instituții competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, următoarele  date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. RealFoods documentează orice astfel de demers.

 Date personale pe care le colectăm atunci când utilizați Magazinul Online:

 • Identificatori online

Atunci când vă autentificați în contul dvs. de utilizator pe realfoods.ro și, dacă este cazul, efectuați cumpărături în Magazinul Online, RealFoods va colecta următoarele date: IP-ul dispozitivului de pe care vă autentificați, adresa MAC, ISP, date suplimentare de protocol HTTP/HTTPS, data și ora la care intrați în cont, data și ora la care efectuați cumpărături în Magazinul Online, hardware-ul, software-ul, browser-ul de internet pe care îl utilizați și informații despre sistemul de operare al dispozitivului (computer, telefon mobil, etc.), precum și versiunea aplicațiilor și setările regionale și de limbă, rezoluția ecranului. 

Asociem mai departe acești identificatori online cu ID-ul contului dvs. de utilizator de pe realfoods.ro.

 • Cookies

Datele pe care le colectăm prin intermediul cookies (fișiere pe care un server le trimite dispozitivului dvs.), scopul și modul în care le prelucrăm, sunt detaliate și le găsiți în Politica de utilizare Cookies.

Prin utilizarea de cookies, pe baza navigărilor și comportamentului dvs. pe realfoods.ro, pentru a vă transmite publicitate relevantă, veți vedea, de asemenea, publicitate bazată pe interese la unele dintre produsele și/sau serviciile noastre care vă pot interesa. Publicitatea bazată pe interese poate fi făcută pe realfoods.ro, pe site-uri ale altor companii, precum și pe alte canale media online, cum ar fi platforme/site-uri de rețele sociale. Publicitatea relevantă pentru dvs. vă poate fi afișată și pe baza conținutului website-ului pe care îl vizitați – aceasta poartă denumirea de „retargeting”. De asemenea, putem combina date colectate prin intermediul cookies-urilor cu alte date pe care le-am colectat de la dvs..

Dacă nu doriți prelucrarea niciunor informații prin utilizarea de cookies pentru a primi publicitate bazată pe interese, verificați Politica de utilizare Cookies. Aceasta explică modul de a controla și de a opta pentru a nu accepta cookies. Precizăm că renunțarea la publicitatea bazată de interese nu va opri afișarea reclamelor, care însă nu vor mai fi personalizate.

Date personale pe care le colectam din alte surse - Platformele de socializare

Daca ne dați Like pe pagina de Facebook a RealFoods sau ne urmăriți pe Platformele de socializare (Pinterest / Instagram / Youtube / Twitter / Google+ etc), sau dacă ne furnizați, din propria dvs. inițiativă, orice alte date personale în contul RealFoods de pe oricare din aceste platforme de socializare, vom primi aceste date fară a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu dvs. și, eventual, pentru a soluționa solicitările dvs..

DE CE ȘI CUM PRELUCRĂM DATELE DVS. PERSONALE 

Ne asigurăm că datele dvs. vor fi prelucrate strict pentru îndeplinirea scopurilor prezentate în această Politică, în siguranță și utilizând măsurile de protecție necesare, iar dvs. puteți limita orice astfel de prelucrare prin exercitarea drepturilor descrise la punctul “Drepturi”.

 • § Crearea și utilizarea contului de utilizator pe realfoods.ro. La momentul creării contului de utilizator vom utiliza datele dvs. pentru a vă crea contul de utilizator pe realfoods.ro; ulterior, vom utiliza datele dvs. necesare pentru fiecare autentificare și pentru a vă facilita utilizarea contului dvs. pentru efectuarea de comenzi/achiziții pe realfoods.ro
 • § Îmbunătățirea serviciilor. Prelucrăm automat datele dvs. de navigare în Magazinul Online și pentru a efectua diverse analize, cercetări interne, în scopul de a ne îmbunătăți serviciile și a răspunde mai bine solicitărilor clienților noștri. 
 • § Executarea comenzilor pe care le plasați și livrarea produselor achiziționate; returul/schimbarea produselor achiziționate. RealFoods prelucrează datele dvs. pentru:
 • procesarea comenzilor pe care le efectuați, inclusiv acordarea de suport pentru efectuarea comenzilor sau în legătură cu comenzile plasate;
 • pregătirea produselor pentru livrarea către dvs. sau ridicarea lor din punctele de ridicare ale RealFoods;
 • livrarea produselor comandate de dvs. pe realfoods.ro, respectiv înmânarea produselor la punctele de ridicare ale RealFoods;
 • acordarea de suport pentru efectuarea altor operațiuni legate de comenzile dvs., precum modificarea/anularea comenzilor plasate;
 • procesarea plăților pe care le efectuați online sau returnarea sumelor plătite, dacă este cazul;
 • asigurarea returului și schimbul produselor livrate, dacă este cazul;
 • emiterea facturilor privind produsele și/sau serviciile achiziționate pe realfoods.ro; 
 • emiterea documentației privind înlocuirea gratuită a unui produs uzat de același tip sau echivalent cu cel comandat din Magazinul Online.

Atunci când trebuie să vă livrăm produsele și, vom transmite datele tale (nume, prenume, adresa de livrare și numărul de telefon) către firmele de transport și/sau curierat cu care colaborăm, dacă livrarea nu se face de către angajații proprii, pentru a putea efectua livrarea.  

Atunci când efectuați online plata pentru produsele achiziționate pe realfoods.ro, accesați platforma securizată administrată de procesatorul autorizat pe care îl folosim pentru plăți on-line, unde furnizați direct datele necesare pentru procesarea plăților conform acordului  direct transmis acestuia. 

 • § Serviciul clienți. RealFoods îți oferă asistență telefonică la numărul de telefon afișat la secțiunea Contact sau comunicând on-line din meniul aferent (dreapta sus) de pe realfoods.ro, în timpul programului de lucru, atunci când întâmpinați probleme în plasarea unei comenzi sau aveți dificultăți/ situații neprevăzute când folosiți contul de utilizator. Pentru a vă răspunde, operatorii noștri trebuie să se asigure că păstrează datele din contul dvs. ăn deplină și maximă siguranță și confidențialitate, astfel încât vă solicită datele la începutul discuției, pentru a confirma că vorbesc cu titularul contului.  
 • § Tombole și concursuri. Aveți posibilitatea de a participa la loteriile promoționale (tombole) și concursurile organizate de noi la care vă înscrieți în magazinele RealFoods, pe realfoods.ro sau pe Facebook pe pagina oficială RealFoods (www.Facebook.com/RealFoods/). 

RealFoods va utiliza datele pe care le oferiți când participați la o tombolă sau un concurs doar pentru: 

 • derularea concursului, 
 • validarea câștigătorilor,  
 • anunțarea câștigătorilor și rezervelor,
 • acordarea premiilor și
 • efectuarea plăților de taxe și impozite aferente acordării premiilor. Atunci când vă acordăm premiile căștigătoare vom verifica dacă datele din actul dvs. de identitate corespund cu cele transmise de dvs. la înscrierea în concurs/tombolă, fără a reține o copie a actului dvs. de identitate.
 • § Asistenta si suport clienti. Pentru a-ti usura experienta de cumparaturi, RealFoods iti ofera posiblitatea de a suna la numarul mentionat la Contact sau de a vorbi cu noi direct in meniul Vorbeste cu noi de pe realfoods.ro in timpul programului afisat. Cand iti oferim servicii suport, vom prelucra datele tale pentru:
 • § Reclamatii. Prelucram datele tale pentru a raspunde la reclamatiile pe care le transmiti prin e-mail sau la numarul de telefon de la pagina de Contact. 
 • § Oferte personalizate transmise prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri. Pentru a te ajuta sa faci mai usor cumparaturi pe realfoods.ro si pentru a te tine la curent cu produsele si/sau serviciile noastre, utilizam datele tale pentru activitati de marketing direct, respectiv:
 • a identifica ca esti titularul contului de utilizator;
 • a-ti oferi asistenta tehnica in gestionarea contului de utilizator si/sau a comenzilor plasate in Magazinul Online;
 • gestionarea platilor efectuate pentru produsele si/sau serviciile noastre (inclusiv reconcilieri si anulari de plati);
 • a ne apara drepturile si interesele in instanta;
 • o chestionare evaluare satisfactie clienti (fara identificarea clientilor respondenti).
 • sa iti trimitem periodic Oferte personalizate, prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Apeluri si/sau Comunicari si/sau Platforme de socializare, privind produsele si/sau serviciile comercializate in Magazinul Online si/sau in magazinele noastre, respectiv noutatile RealFoods, promotii, reduceri, conditii speciale de comercializare, orientate cat mai bine spre necesitatile si preferintele tale (conform acordului/acordurilor tale);
 • sa te ajutam sa faci mai usor cumparaturi pe realfoods.ro si/sau in magazinele ReaFoods.

Ofertele personalizate pe care ti le vom trimite inseamna oferirea unor informatii pe care le consideram relevante pentru tine, privind promotiile/reducerile/conditiile speciale de comercializare de catre RealFoods, pentru anumite produse si/sau servicii care consideram ca te-ar putea interesa, menite a rasplati fidelitatea ta si calitatea de client RealFoods. 

Nu folosim datele tale pentru a te supune unor decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata inclusiv crearea de profiluri, care sa produca efecte juridice in ceea ce te priveste sau care sa te afecteze in mod similar intr-o masura semnificativa, chiar daca apelam la tehnologie pentru a genera si structura automatizat Ofertele personalizate pe care ti le trimitem conform acordului tau.  

Mai exact, in generarea si structurarea Ofertelor personalizate, procedam in urmatorul mod: 

- atunci cand efectuezi cumparaturi in Magazinul Online pe baza informatiilor privind frecventa cu care achizitionezi produse din anumite categorii sau marci, a valorii cumparaturilor efectuate de tine, precum si pe baza informatiilor pe care le avem din studiile de specialitate despre comportamentul si preferintele consumatorilor, RealFoods creeaza segmente de cumparatori (clienti Realfoods) care impartasesc caracteristici similare. Utilizam aceste grupuri (segmente) pentru a construi si trimite oferte care sa anticipeze nevoile tale si sa se apropie cat mai mult de asteptarile tale de la Ofertele personalizate RealFoods; 

- in functie de sezonalitatea produselor comercializate de RealFoods, de dimensiunea stocurilor disponibile, de bugetul promotional disponibil si de tendintele de moment ale pietei in care actionam, construim campanii promotionale pe care sa le adresam segmentelor (profilurilor) de clienti pe care le consideram cele mai potrivite pentru astfel de campanii, astfel incat sa le pastram interesul pentru efectuarea cumparaturilor in magazinele RealFoods sau in Magazinul Online si sa rasplatim fidelitatea acelor clienti care cumpara cel mai frecvent.

Monitorizam si evaluam in mod constant raspunsul clientilor la toate aceste campanii promotionale pentru a ne imbunatati permanent modul de a construi Ofertele personalizate.   

In conceperea si transmiterea Ofertelor personalizate utilizam serviciile unor firme terte de consultanta si cercetare statistica, fara ca acestea sa aiba acces direct la datele tale. Detalii privind partenerii si furnizorii RealFoods gasesti la punctul CU CINE PARTAJAM DATELE TALE? 

Daca ne-ai dat acordul sa iti trimitem Oferte personalizate prin reclame adresate, si atat timp cat nu iti vei retrage acest acord conform prezentei Politici, vom putea crea liste de date indexate care vor fi transmise catre platformele de socializare pentru a fi utilizate la crearea de audiente personalizate; audientele personalizate furnizate de platformele de socializare permit RealFoods sa iti transmita Oferte personalizate prin reclame adresate prin intermediul paginii tale din platformele de socializare. 

Folosirea datelor in scopul transmiterii de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri si/sau reclame adresate nu se face decat cu acordul tau neechivoc, exprimat direct de tine in mod activ in Magazinul Online si/sau al crearii contului de utilizator de pe Magazinul Online, si numai atat timp cat nu ti-ai retras acest(e) acord(uri). 

Poti solicita in orice moment catre RealFoods editarea si revizuirea preferintelor tale de marketing (Oferte personalizate) printr-un e-mail catre client-service@realfoods.ro sau printr-o scrisoare datata si semnata catre sediul firmei - strada Racari nr.5, corp 51B, sector 3, Bucuresti. 

Astfel, te poti opune la prelucrarea datelor pentru primirea de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicari/Apeluri, reclame adresate prin platformele de socializare, prin dezabonarea de la oricare tip de Oferte personalizate. Pentru Newsletter printr-un simplu click pe link-ul de „Dezabonare” primit odata cu fiecare Oferta personalizata prin Newsletter sau printr-o solicitare transmisa la adresa de email protectia_datelor@realfoods.ro. 

Urmare a dezabonarii, nu vom mai prelucra adresa ta de e-mail, numarul de telefon si/sau datele care te privesc si au stat la baza crearii de segmente (profiluri), pentru a-ti trimite Oferte personalizate prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Comunicari si/sau Apeluri si/sau reclame adresate prin platformele de socializare. Oricand poti solicita din nou abonarea la primirea de Oferte personalizate prin Newslettere si/sau prin Alerte si/sau prin Comunicari si/sau Apeluri si/sau prin reclame adresate prin platformele de socializare printr-un e-mail trimis catre client-service@realfoods.ro.

 • § Securitatea informatiilor si frauda. Pentru noi este important sa monitorizam modul in care utilizezi Magazinul Online, pentru a detecta si preveni frauda si alte astfel de incidente. Aceasta ne ajuta sa fim siguri ca poti utiliza Magazinul Online in siguranta, asigurand securitatea sistemelor informatice.
 • § In mod exceptional si conform legii, vom furniza datele tale organelor de urmarire penala ori altor autoritati sau institutii competente, in cadrul unor proceduri/investigatii formale ori a altor demersuri prevazut de lege, conform procedurii prevazute de lege.

PE CE TEMEI JURIDIC NE BAZAM ATUNCI CAND PRELUCRAM DATELE TALE PERSONALE

Pentru a prelucra datele tale, ne bazam pe urmatoarele temeiuri juridice:

 • § Executarea contractului: Pentru a ne executa obligatiile pe care le avem fata de tine cand achizitionezi si/sau returnezi/schimbi produse achizitionate din Magazinul Online, pentru a organiza pregatirea produselor pentru a-ti fi livrate sau pentru a le prelua chiar tu de la noi, inclusiv pentru a putea pastra contactul cu tine in legatura cu astfel de comenzi si achizitii, este necesar sa iti procesam datele. Totodata, in executarea obligatiilor tale privind efectuarea platii produselor si/sau serviciilor achizitionate din Magazinul Online, iti sunt procesate datele cu caracter personal. 
 • § Interesul legitim. Conform legislatiei protectiei datelor cu caracter personal, putem sa utilizam datele tale cand este necesar in scopul intereselor legitime urmarite de noi [sau de o terta parte], cu exceptia situatiei in care interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale tale prevaleaza fata de ale noastre [sau ale tertului]. Interesul legitim este cauza mai ampla pe care RealFoods o are pentru prelucrarea datelor tale sau avantajul pe care RealFoods il obtine in urma prelucrarii. In concret, consideram ca nu prejudiciem in vreun fel interesele sau drepturile si libertatile tale fundamentale prin niciuna dintre urmatoarele activitati (care alcatuiesc aceasta cauza din perspectiva RealFoods): 
 • derularea de catre RealFoods a operatiunilor aferente activitatii principale de comercializare catre consumatori de produse si/sau servicii din categorii precum alimente, bauturi si casa;
 • vrem sa ne asiguram ca beneficiezi de cea mai buna experienta cand navighezi si folosesti Magazinul Online;
 • putem avea nevoie sa iti trimitem diferite mesaje necomerciale nesolicitate, de exemplu cand vrem sa te anuntam despre diferite modificari in structura RealFoods;
 • prevenirea fraudei in Magazinul Online, prevenirea utilizarii abuzive sau neconform termenilor si conditiilor/regulamentelor si a conturilor de utilizatori;
 • prevenirea fraudei in efectuarea de plati pe Magazinul Online;
 • luarea masurilor pentru asigurarea sigurantei Magazinului Online;
 • pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in instanta;
 • interesul nostru de afaceri de a ne imbunatati oferta de produse si/sau servicii, inclusiv prin procedura tehnica a profilarii clientilor conform prevederilor din prezenta Politica de prelucrare a datelor personale. 

Cu toate acestea, ai dreptul sa te opui oricand prelucrarii datelor tale intemeiata pe interesul legitim RealFoods, conform procedurii de la punctul "Drepturi".

 • § Consimtamant. In anumite situatii, vom procesa datele tale doar cu consimtamantul tau prealabil, respectiv pentru: pentru a-ti transmite Oferte personalizate despre produsele si/sau serviciile noastre prin Newslettere si/sau prin Alerte si/sau prin Comunicari si/sau prin Apeluri si/sau prin reclame adresate prin intermediul paginii tale din platformele de socializare. Iti vei putea retrage oricand consimtamantul acordat pentru unul sau mai multe scopuri, in mod facil,dandu-ne un email la client-service@realfoods.ro. 

Foarte important pentru tine! 

Consimtamantul tau inseamna orice manifestare a ta de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate, prin care accepti, printr-o declaratie sau actiune fara dubiu, ca datele care te privesc sa fie prelucrate in scopul pentru care iti cerem consimtamantul. In Magazinul Online, actiunea fara dubiu pe care o cerem este bifarea de catre tine personal, a fiecarei casute corespunzatoare solicitarii consimtamantului, dupa ce ai citit foarte bine termenii prezentei Politici si ai luat decizia libera (fara nicio presiune), specifica (pentru scopul indicat si cu privire la datele indicate), informata (intelegand continutul Politicii cu privire la informatiile pe care ti le dam cu privire la datele prelucrate) si lipsita de ambiguitate (actiunea ta de a bifa casuta de consimtamant nu poate avea alta semnificatie) de a ne da consimtamantul. Daca nu esti convins ca manifestarea ta de vointa indeplineste toate aceste cerinte, nu ne acorda consimtamantul la momentul respectiv, deci nu bifa casuta respectiva. Odata ce bifezi casuta prin care iti solicitam consimtamantul, vom pastra dovada acestei bife si vom lua in considerare aceasta actiune ca si consimtamant indeplinind caracteristicile de aici.

Consimtamant cookie

Pentru publicitate bazata pe interese, prin cookies-urile care monitorizeaza comportamentul tau in Magazinul Online ne bazam pe consimtamantul tau conform Politicii de utilizare Cookies.

 • § Exercitarea si apararea drepturilor in instanta. Atunci cand este necesar sa ne aparam drepturile si interesele legitime in instanta, putem prelucra acele date personale ale tale strict necesare in acest sens. 
 • § Obligatii legale ale RealFoods. Atunci cand o prevedere legala impune RealFoods sa furnizeze datele tale personale unor autoritati publice sau organe judiciare, RealFoods va da curs acestor solicitari scrise, motivate si ocazionale, numai in conditiile si conform legii.

CU CINE PARTAJAM DATELE TALE

Cand iti exerciti drepturile cu privire la datele tale cu caracter personal pe care le prelucram, destinatarul datelor cu caracter personal esti chiar tu (partajam cu tine aceste date). 

In anumite circumstante, pentru a-ti pune la dispozitie produsele si/sau serviciile noastre in Magazinul Online/achizitionate de tine din Magazinul Online, vom partaja datele tale cu partenerii nostri. Atunci cand partajam datele tale cu partenerii nostri, le solicitam sa asigure protectia datelor prin masuri stricte de securitate a datelor si sa nu utilizeze datele tale decat conform instructiunilor noastre precise si clare, evidentiind exact datele personale pe care le pot prelucra, scopurile prelucrarii, maniera de prelucrare, stocare si pastrare; partenerii nostri nu sunt autorizati sa utilizeze in nicio situatie datele tale in scopuri proprii, sau pentru alte scopuri si in alta maniera decat cele specific incredintate de catre noi.

Ne alegem foarte selectiv si atent partenerii (cei cu care colaboram in diferite arii), precum si furnizorii (cei care indeplinesc anumite functii/operatiuni/activitati in numele nostru sau pentru noi); partajam cu acestia doar datele strict necesare prestarii serviciilor pe care le incredintam partenerilor si/sau furnizorilor nostri.

Partenerii nostri. Colaboram cu o serie de parteneri ale caror produse le comercializam in magazinele RealFoods si/sau pe Magazinul Online. Uneori partajam datele tale cu acesti parteneri: (i) in cadrul unor tombole si concursuri pe care le organizam impreuna sau (ii) pentru solutionarea reclamatiilor privind produsele si/sau serviciile. Alteori ei colecteaza direct de la tine datele personale, in masura in care ii contactezi folosind link-urile disponibile pe Magazinul Online (caz in care RealFoods nu transmite datele tale catre acesti parteneri).

Furnizorii de servicii. Este posibil sa utilizam furnizori de servicii terti pentru anumite activitati necesare prestarii serviciilor asociate Magazinului Online. Acestia includ spre exemplu: societati care ne asigura servicii de stocare a datelor pe servere externe (sau cloud), societati care asigura procesarea platilor, societati implicate in livrarea bunurilor, companii care asigura actiuni de suport in realizarea activitatilor de marketing. Categoriile acestor furnizori terti sunt: (i) curieri terti, pentru livrarea produselor cumparate de tine, (ii) agentiile/societati de marketing, pentru structurarea si trimiterea Ofertelor personalizate catre tine (e-mail), (iii) furnizori de servicii gazduire server date, (iv) agentii de publicitate, (v) platforme de socializare.

Date fiind obligatiile contractuale asumate de RealFoods fata de acesti parteneri si pentru a ne proteja fata de concurenta, nu putem face publice denumirile tuturor acestora .Te asiguram, insa, ca ne-am ales atent si cu exigenta acesti parteneri si furnizori, si in acelasi timp ne asiguram continuu, prin obligatiile specifice asumate contractual de parteneri si furnizori, prin instructiuni de lucru clare si ferme, ca indeplinesc standardele noastre in a-ti proteja datele cu caracter personal si a implementa masuri de securitate IT adecvate pentru asigurarea protectiei acestora, inclusiv pentru pastrarea confidentialitatii in cel mai inalt grad. 

Pentru a-ti trimite oferte personalizate prin reclame adresate cu ajutorul audientelor personalizate din platformele de socializare, datele tale vor fi furnizate de RealFoods catre platformele de socializare exclusiv pentru corelarea datelor indexate de noi, cu datele furnizate de tine direct catre platformele de socializare si vor fi folosite de acestea exclusiv pentru corelare, fara a fi distribuite tertilor sau altor promotori de mesaje comerciale si vor fi sterse automat de platformele de socializare imediat dupa finalizarea procesului de corelare. 

Intermediarii in plati si institutii financiare. In anumite situatii legate de procesarea platilor tale si rambursuri plati efectuate, partajam anumite detalii ale platii si cu institutia de plata/ financiara. 

Autoritati publice/organe judiciare. Putem transmite unele din datele tale personale autoritatilor sau institutiilor publice competente, atunci cand acest lucru este impus de prevederile legale relevante (de ex. investigarea fraudelor, investigarea si/sau prevenirea spalarii banilor, depunerea declaratiilor la autoritatile fiscale, etc.), sau putem utiliza datele pentru initierea unor actiuni in justitie sau formularea de aparari in instanta, pentru a ne proteja drepturile. 

Fuziune si achizitii. In cazul in care vom decide in viitor sa instrainam participatiile sau business-ul RealFoods (activele si pasivele, etc.), vom transmite catre /vom asigura acces potentialii(ilor) cumparatori/ societati succesoare (la) datele tale pentru efectuarea analizelor si auditului necesar achizitiei participatiilor/ business-ului (activelor si pasivelor, etc.), structurarii si implementarii tranzactiei. In acest sens, ne vom asigura ca orice potential cumparator detine masurile de securitate necesare pentru protectia datelor tale, iar un acord de protectie a datelor va fi semnat in acest scop.

CAT TIMP PASTRAM DATELE TALE

Exceptand termenele specific mentionate in aceasta Politica, noi vom retine si pastra datele tale doar atat cat este efectiv necesar pentru realizarea scopurilor mentionate in prezenta Politica de prelucrare a datelor personale. 

Iti asiguram in mod facil dreptul de stergere a datelor asociate contului tau; poti face asta dandu-ne un e-mail la client-service@realfoods.ro. 

In cele mai multe cazuri, vom pastra datele tale doar atat timp cat detii un cont de utilizator si/sau continui sa faci cumparaturi pe Magazinul Online. Daca iti dezactivezi contul de pe Magazinul Online, datele tale asociate contului de utilizator vor fi sterse sau anonimizate astfel incat sa nu poti fi identificat.

Pentru scopurile pentru care ti-ai exprimat consimtamantul pentru colectarea si utilizarea datelor, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop pana cand iti retragi consimtamantul privind prelucrarea in scopul respectiv. Totusi, vom retine datele strict necesare in cazul in care suntem obligati sa pastram aceste date pentru (i) apararea drepturilor noastre in justitie, sau (ii) raportarea catre autoritatile competente. 

In cazul documentelor continand datele tale cu caracter personal, emise in vederea/executarea obligatiilor aferente unei achizitii de produse de pe realfoods.ro, le vom pastra atat timp cat sunt necesare potrivit scopului si conform prevederilor legale.

Pentru a te asigura ca ne pasa de datele tale si drepturile tale cu privire la acestea, iti asiguram exercitarea dreptului de stergere a datelor tale personale, conform procedurii de stergere a datelor de la punctul ”Drepturi”. 

CUM PASTRAM DATELE TALE? MASURILE DE SECURITATE LUATE DE REALFOODS

RealFoods asigura masurile tehnice si organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea si pastrarea datelor in siguranta, inclusiv impotriva accesului neautorizat si al utilizarii neautorizate a datelor. Aceste masuri includ:

 • Mijloace specifice de securitate IT: ex. filtre firewall care protejeaza retelele si infrastructura IT RealFoods
 • Accesul la datele tale este strict limitat persoanelor din RealFoods care au nevoie sa aiba acces la acestea pentru aducerea la indeplinire a scopurilor mentionate in prezenta Politica, potrivit competentelor/sarcinilor lor de serviciu; 
 • Securitatea documentatiei electronice si fizice aferente executarii contractelor de furnizare produse si servicii achizitionate prin Magazinul Online;
 • Revizuirea periodica a proceselor si procedurilor de colectare, prelucrare si pastrare a datelor.

TRANSFERUL DATELOR INTR-UN STAT TERT

Pentru a-ti trimite Oferte personalizate prin reclame adresate, cu ajutorul functiei de audiente personalizate de la Facebook, datele tale vor fi furnizate de RealFoods catre Facebook, Inc. in afara UE/Spatiului Economic European, tot timpul in cadrul Scutului de Confidentialitate UE-SUA (considerat a asigura un caracter adecvat de protectie a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeana catre organizatii din Statele Unite), pentru care Facebook detine certificare, conform informatiilor disponibile public. In considerarea garantiilor oferite de Facebook privind pastrarea confidentialitatii si securitatii datelor furnizate de RealFoods, inclusiv cele privind masurile de protectie tehnica si fizica utilizate de Facebook, RealFoods te asigura, totodata, ca prelucrarea datelor tale in utilizarea functiei de audiente personalizate de la Facebook se realizeaza in conformitate cu un set puternic de principii si garantii pentru protectia vietii private si a datelor cu caracter personal, care sunt echivalente cu cele din Uniunea Europeana. Facebook nu distribuie tertilor sau altor promotori de mesaje comerciale, datele tale pe care le furnizam catre Facebook pentru a-ti trimite Oferte personalizate prin reclame tinta.

CE DREPTURI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE SI CUM LE POTI EXCERCITA? ("Drepturi")

Pentru ca suntem angajati sa iti protejam drepturile personale, te informam ca potrivit Regulamentului UE ai o serie de drepturi. De aceea, ne dorim sa te asiguram ca drepturile pe care le ai vor fi deplin si la timp respectate de RealFoods, in cel mai bun si profesionist mod.  

Atragem atentia ca tehnologiile moderne te pot ajuta sa ai un control mai crescut asupra datelor pe care le colectam de la tine. Astfel, spre exemplu vei putea accesa, edita sau sterge datele de contact din contul tau de utilizator de pe realfoods.ro, sau vei putea sterge cookie-urile sau istoricul navigarilor din setarile paginii noastre web www.realfoods.ro. Poti alege, de asemenea, sa modifici setarile astfel incat sa restrictioneze urmarirea de catre cookies-uri a comportamentului tau pe Magazinul Online (cu precizarea ca astfel de restrictionari pot afecta experienta ta de navigare pe Magazinul Online).

Platformele de socializare si motoarele de cautare iti ofera direct posibilitatea de a gestiona cum iti proceseaza datele, cum le utilizeaza si le partajeaza. Insistam sa analizezi functionalitatile pe care acesti operatori ti le ofera si sa gestionezi prelucrarea datelor de catre acestia conform deciziilor si intereselor tale, analizand politicile privind prelucrarea datelor ale acestor operatori. 

Daca doresti sa iti oferim mai multe detalii despre drepturile tale cu privire la datele cu caracter personal in relatia cu RealFoods, ne poti contacta dupa cum vei vedea mai jos. Vom incerca sa raspundem fara intarziere solicitarilor tale si nu mai tarziu de 30 (treizeci) de zile calendaristice (sau intr-un alt termen rezonabil, in conditiile Regulamentului UE).  

Pentru a ne asigura ca esti titularul datelor cu privire la care alegi sa iti exerciti drepturile, iti putem solicita unele informatii/date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. In plus, te informam ca putem pastra corespondenta cu tine pentru a ne indeplini obligatia specifica de a tine evidenta demersurilor tale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre RealFoods. 

Nu vom percepe vreun tarif pentru atunci cand iti oferim raspuns/dam curs la solicitarile tale privind exercitiul unui drept, cu exceptia cazului in care iti exerciti excesiv acest drept. Totodata, daca ne ceri o copie scrisa a acestor date, prima copie o vom furniza gratuit, iar pentru urmatoarele vom putea aplica un tarif rezonabil.  

In cazul in care avem un temei juridic (ex. cererea ta este vadit nefondata sau excesiva, in special datorita caracterului repetitiv), putem refuza solicitarea ta, caz in care iti vom comunica motivele respingerii cererii. 

Iti vom raspunde la solicitare prin intermediul canalului prin care ne-ai contactat (email, telefon, posta) sau al celui precizat de tine in solicitarea ta.

Pentru gestionarea in mod eficient si cu promptitudine a solicitarilor tale, te rugam sa completezi subiectul e-mailului solicitarii tale scrise cat mai sugestiv (de ex. „portare date personale”, „solicitare drept de acces” etc).

 • Dreptul de acces la date

Prin prezenta Politica iti oferim detalii despre datele, scopul si modul in care noi prelucram datele tale.   

Totusi, ne poti solicita in orice moment doresti sa iti confirmam ce date colectam si prelucram despre tine, precum ne si poti solicita acces la datele tale si la urmatoarele informatii cu privire la acestea: scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari carora datele au fost sau urmeaza sa fie divulgate, perioada pentru care se preconizeaza ca se vor stoca datele sau criteriile utilizate pentru determinare, existenta dreptului de a ne solicita sa iti rectificam sau stergem datele ori de a restrictiona prelucrarea sau a dreptului de a te opune prelucrarii, dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere, sursa privind datele preluate de la terti, daca exista un proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri si, daca este cazul, privind logica utilizata si importanta si consecintele utilizate ale unei astfel de prelucrari. 

Pentru a-ti exercita dreptul de acces, ne poti trimite solicitarea ta in mod facil si rapid la adresa de e-mail protectia_datelor@realfoods.ro.

 • Dreptul de a te opune prelucrarii datelor in anumite scopuri

In situatia in care vrei sa te opui prelucrarii avand ca temei interesul nostru legitim, vom putea totusi sa continuam prelucrarea daca vom avea si prezenta interese legitime si imperioase care demonstreaza prelucrarea in continuare si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor tale sau daca scopul prelucrarii in continuare va fi constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Te poti opune direct oricand, neconditionat, prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail client-service@realfoods.ro sau la sediul nostru social. Vom da curs solicitarii tale fara nicio intarziere si iti vom oferi raspuns in termenul indicat.

 • Dreptul de a retrage consimtamantul

Daca prelucram datele tale pe baza consimtamantului tau (de ex. pentru transmiterea de Oferte personalizate (prin Newslettere si/sau Alerte si/sau Comunicari si/sau reclame adresate)), iti poti retrage oricand consimtamantul, iar RealFoods nu va mai procesa datele tale pentru acel scop, cu exceptia cazului in care RealFoods isi poate baza prelucrarea in continuare pe un alt temei legal, caz asupra caruia te vom informa in cel mai scurt timp si iti vom oferi toate detaliile relevante.  

Iti poti retrage consimtamantul prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail client-service@realfoods.ro sau la sediul nostru social. Vom da curs solicitarii tale fara nicio intarziere si iti vom raspunde in termenul indicat.

 • Dreptul de stergere a datelor (dreptul de a fi uitat)

Ai dreptul de a ne solicita stergerea datelor tale in oricare dintre situatiile urmatoare: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care le-am colectat sau prelucrat; (ii) iti retragi consimtamantul pe baza caruia prelucram datele tale si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrarea in continuare a datelor tale; (iii) te opui prelucrarii datelor atunci cand prelucram datele in interesul nostru legitim, si nu putem sa demonstram ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor tale, (iv) te opui prelucrarii datelor in scop de marketing direct (inclusiv, crearii profilului de client); (iv) datele personale au fost prelucrate ilegal; (v) datele personale trebuie sterse pentru a ne conforma obligatiilor noastre legale.

Vom putea refuza solicitarea ta de stergere a datelor doar atunci cand: (i) suntem tinuti sa ne conformam unor obligatii legale; sau (ii) pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in justitie.

Ne poti contacta pentru a uza de dreptul de stergere, usor si rapid prin e-mail la adresa protectia_datelor@realfoods.ro sau printr-o scrisoare scrisa datata si semnata trimisa prin posta la sediul nostru social.

In plus, in cazul stergerii datelor tale, vom informa partenerii nostri / furnizorii nostri cu care realizam unele activitati / care sunt imputerniciti sa prelucreze date in numele nostru, sa stearga orice linkuri catre datele respective, sau copii sau reproduceri ale acestora.

 • Dreptul de a restrictiona prelucrarea

Ai dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor in unele situatii descrise mai jos: 

Ne poti solicita restrictionarea prelucrarii datelor, in cazul in care: (i) contesti exactitatea datelor pe care le prelucram – situatie in care vom restrictiona colectarea datelor pentru perioada in care vom verifica exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegala, iar tu ne soliciti doar restrictionarea utilizarii acestora (si te opui stergerii acestor date); (iii) desi noi nu mai avem nevoie de datele tale in scopul prelucrarii, totusi ne soliciti aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in justitie; sau (iv) te opui prelucrarii datelor atunci cand invocam un interes legitim - pentru intervalul de timp in care vom verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor si libertatilor tale.

In aceste situatii, ne vom abtine de la prelucrarea datelor tale (cu exceptia stocarii acestora) astfel incat acestea sa nu faca obiectul altor prelucrari. Daca am partajat deja, pana la respectivul moment, datele tale cu partenerii / furnizorii nostri, ii vom notifica imediat despre restrictionarea prelucrarii, dupa ce ne consultam cu tine in prealabil.

Vom putea continua sa prelucram datele tale numai daca: (i) oricare dintre situatiile prezentate mai sus se solutioneaza, (ii) iti exprimi consimtamantul pentru prelucrarea in continuare a datelor, sau (iii) aceasta prelucrare este necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in justitie, sau pentru protectia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al statului nostru.

 • Dreptul la rectificare

In cazul in care identifici ca datele tale pe care le prelucram sunt incorecte, incomplete sau inexacte, poti rectifica aceste date din contul tau de utilizator de pe realfoods.ro, urmand pasii urmatori: Contul meu > Date personale > Salveaza

Daca aceste rectificari nu pot fi efectuate din contul tau de pe realfoods.ro, ne poti solicita sa corectam aceste date printr-un email trimis la adresa client-sercice@realfoods.ro.

Vom corecta datele tale fara intarzieri nejustificate. Atunci cand nu vom da curs solicitarii tale in mod justificat, vom explica motivele acestei decizii.

 • Dreptul la portabilitate

Ai dreptul de a transfera datele tale aflate la noi (i) catre tine, sau (ii) catre un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situatie presupune ca ai optiunea de a ne solicita transferarea datelor tale asociate contului de utilizator catre un alt operator de date (de ex. catre un operator care administreaza o alta platforma de comert online). 
 

Mai exact, vei putea solicita portarea oricaror date cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat in mod activ (de ex. adresa postala, numele/prenume, etc.). Ai dreptul la portabilitate doar daca aceste date le prelucram in baza consimtamantului tau sau in executarea contractului dintre noi privind achizitia produselor de pe Magazinul Online. 

In mod concret, ne poti solicita portarea datelor prin: cerere scrisa depusa la sediul social al RealFoods sau trimitandu-ne un e-mail la adresa client-service@realfoods.ro. 

Pentru gestionarea in mod eficient si cu promptitudine a solicitarilor tale, te rugam sa completezi subiectul e-mailului solicitarii cat mai sugestiv (de ex. „portare date personale”). 

Vom raspunde solicitarii tale in cel mai scurt termen si fara a depasi 30 (treizeci) zile calendaristice de la data primirii solicitarii tale. In cazul portarii, vom transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici intr-un format structurat si care permite reutilizarea datelor (de ex. in format XML, JSON, CSV). 

Inainte de a transmite orice date, te vom identifica prin autentificarea in contul tau de client (utilizand credentialele atribuite) sau, daca vom avea indoieli intemeiate cu privire la identitatea ta, iti vom putea solicita furnizarea de informatii suplimentare care sa permita identificarea ta.

 • Dreptul de a face plangere la A.N.S.P.D.C.P. 

Ai dreptul la a face plangere la A.N.S.P.D.C.P. daca tu consideri ca te lezam  in drepturile cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.  

Astfel, te poti adresa cu diverse intrebari si catre A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protectiei datelor din Romania. Poti gasi unele ghiduri si linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autoritatii http://www.dataprotection.ro/.   

Poti depune plangeri la A.N.S.P.D.C.P. cu privire la modul in care prelucram datele tale. Totusi, speram ca vei decide sa discuti sau mai intai cu noi, inainte de a depune orice plangeri la A.N.S.P.D.C.P. Siguranta datelor tale este extrem de importanta pentru RealFoods, si vom lua toate masurile necesare pentru a solutiona orice problema o ai cu privire la modalitatea de prelucrare a datelor tale de catre RealFoods in cel mai eficient mod.

Intrebari si solicitari privind protectia datelor tale

Echipa RealFoods iti sta la dispozitie pentru orice nelamuriri, clarificari sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Politica si la prelucrarea datelor tale de catre RealFoods. Ne poti contacta si pentru orice sugestii sau comentarii legate de aceasta Politica sau modul in care colectam si utilizam datele tale, la adresa e-mail: protectia datelor@realfoods.ro.

Modificarea prezentei politici - Prezenta  Politica va putea fi modificata/actualizata oricand de catre RealFoods, conform propriei decizii, cu punerea la dispozitia persoanelor vizate a versiunilor actualizate.

Definitii aplicabile

 • “Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • Prelucrare” inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea acestora;
 • Operator” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele prelucrarii sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern;
 • „Imputernicit” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului;
 • „Crearea de profiluri inseamna orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal care consta in utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanta la locul de munca, situatia economica, sanatatea, preferintele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul in care se afla persoana fizica respectiva sau deplasarile acesteia;
 • „Destinatar” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent daca este sau nu o parte terta;
 • „Consimtamant” al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;
 • „Regulamentul UE” inseamna Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

13. Politica de utilizare Cookies.

Pentru a asigura buna functionare a website-ului realfoods.ro uneori plasam in computerul tau mici fisiere cu date - „cookie-uri”. Prin informatiile ce le regasesti la pagina - Despre Coockies aici - https://dev.realfoods.ro/ro/content/6-cookie oferim cateva explicatii in privinta plasarii si utilizarii cookie-urilor pe realfoods.ro.

14. Dispoziții finale
Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii cauzate de produsele și serviciile comercializate pe realfoods.ro și care nu sunt deja tratate de niciun articol din prezentul document, se vor soluționa pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către Cumpărător. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi soluționate de către instanțele judecătorești competente din București.
Fiind de acord cu această formă a "Termenilor și condițiilor" de utilizate a realfoods.ro, Cumpărătorul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Vânzător față de orice Cumpărator este valoarea sumei încasate de către Vânzător de la acesta.