You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

www.realfoods.ro

Termeni si condiții de utilizare (v. 2 / 24.05.2018)

1. Elemente definitorii

Următorii termeni vor însemna:

Cumpărător: orice persoană fizică, companie sau altă entitate juridică care emite o Comandă și care este utilizator înregistrat al site-ului www.realfoods.ro.

Vânzător: S.C. GoodFood Enterprises SRL, cu sediul social în București,str. Nerva Traian nr. 27-33, scara B,
Parter, Magazin nr. 9, sector 3, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J40/14506/2015, CUI RO 35273712, tel:+40 751106227, email: client-service@realfoods.ro.

Produse și Servicii - orice produs și serviciu menționat în comanda care urmează a fi furnizat de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile, iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să achite contravaloarea acestora, dacă acestea nu au fost achitate deja.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

2. Documente contractuale

Site-ul www.realfoods.ro, denumit în continuare realfoods.ro, este proprietatea S.C. GoodFood Enterprises SRL, cu sediul social în București, str. Nerva Traian nr. 27-33, scara B, Parter, Magazin nr. 9, sector 3, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J40/14506/2015, CUI RO 35273712.
Utilizarea site-ului RealFoods de către Cumpărător, respectiv înregistrarea unei comenzi electronice, implică acceptarea de către acesta a termenilor și condițiilor de mai jos, precum și a acceptării utilizării adresei de poștă electronică (e-mail) ca mod de comunicare scrisă la distanță.
Confirmarea Comenzii de către Vânzător implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător (nu este necesară confirmarea primirii din partea Cumpărătorului). Contractul intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător, iar termenii și condițiile prezentate în această pagină ("Termeni și condiții") stau la baza acestuia.
Recomandăm citirea cu atenție a paginii "Termeni și Condiții".
Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare prealabilă, ultima versiune putând fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni și Condiții".
Comunicarea cu magazinul se poate face prin utilizarea datelor și modalităților de contact furnizate în secțiunea "Contact".

3. Dreptul de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului Real Foods - imagini, texte, elemente grafice, scripturi, programe, baze de date etc. - este proprietatea SC GoodFood Enterprises SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris al SC GoodFood Enterprises SRL a oricărui element prezentat mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
SC GoodFood Enterprises SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC GoodFood Enterprises SRL fără acordul prealabil scris al acesteia.

4. Produsele și serviciile oferite de SC GoodFood Enterprises SRL pe www.realfoods.ro

Produsele comercializate prin intermediul realfoods.ro sunt produse din categoria alimente, băuturi și îngrijire personală/casă, în ambalajul original al producătorului sau ambalate și etichetate în regim propriu, în perfectă stare și în termenul de garanție oferit de producători și furnizori sau în termenul legal acceptat de Direcția Sanitar Veterinară, iar în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală conform legislației în vigoare și bon fiscal în cazul în care plata se face numerar la primirea comenzii. Calitatea produselor este garantată de către producători și/sau furnizorii acestora. Unitatea de masură pentru produsele comercializate prin intermediul acestui site este bucată sau kg., unitatea de măsura fiind specificată la fiecare produs în parte. Pentru produsele care se vând la greutate variabilă toate informațiile necesare se regăsesc pe site, la fiecare produs în parte. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade în sarcina producătorului care a afisat pe ambalaj respectivele informații, cat și în sarcina RealFoods pentru produsele cu greutate variabilă.
Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Din acest motiv SC GoodFood Enterprises SRL își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în oferta curentă a unui furnizor de produs, nu există în stocul Furnizorului sau nu respectă calitatea cerută de Vânzător.
SC GoodFood Enterprises SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Ne rezervăm dreptul de a refuza colaborarea cu clienții care au un comportament neadecvat sau limbaj necivilizat (agresiv) sau cu clienții care au comenzi livrate refuzate, din motive neîntemeiate.
Prețurile prezentate sunt în lei (RON), includ TVA (5%, 9 % sau 19%) și nu includ costurile de livrare și/sau procesare. Prețul primit în momentul confirmării comenzii prin email, telefonic sau altă metoda de comunicare adecvată, va fi același cu pretul de achiziție tipărit pe factură, cu exceptia produselor care se vând la kg și a căror valoare va fi calculată în funcție de gramajul produsului aferent. Prețul pe kg este specificat pe site la fiecare produs care se vinde la greutate variabilă.
Cantitatea minimă necesară pentru lansarea unei comenzi este de cel putin 1 produs.
Imaginile publicate pe site prezintă produsele reale, iar produsele livrate pot diferi ușor de imaginile prezentate (ambalaj, culoare). Conținutul realfoods.ro (texte, descrieri ale produselor, ingrediente, rețete, imagini, simboluri) este alcătuit în colaborare cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor. 

5. Plata comenzii

Produsele comandate pe site-ul www.realfoods.ro trebuie achitate integral. Plata produselor comandate, conform acestor “Termeni si Conditii” se poate face on-line prin card bancar, Numerar în momentul livrării sau cu Ordin de Plată la cerere. Pentru plata produselor prin OP, dovada plății trebuie trimisă prin email la adresa client-service@realfoods.ro cu minim 12 ore înainte de livrarea comenzii.

Pentru produsele pe care le vindem la greutate variabilă (indicat în descrierea produslui) factura se va emite conform gramajului produsului livrat. Pentru plata prin card direct pe site și plata cu OP diferențele se vor credita automat clientului prin procesatorul de plăți (Netopia Payments) sau direct în contul IBAN al acestuia.

6. Livrarea/ridicarea comenzii

SC GoodFood Enterprises SRL își rezervă dreptul de a informa clientul privind livrarea comenzii printr-o metodă de comunicare adecvată, înainte de onorarea acesteia.
Livrarea produselor comandate se va face în Bucuresti și Ilfov (in localitățile menționate pe site la secțiunea "Livrare"), prin personalul de livrări SC GoodFood Enterprises SRL sau partenerii acestuia, de Luni până Duminică, cu excepția zilelor de sărbătoare legală sau a zilelor decise de conducerea societății, la termenul agreat de la confirmarea comenzii. Livrarea produselor se va face la domiciliul, sediul sau adresa indicată de client.

Costurile de punere la dispoziție sunt urmatoarele:

- 19 lei pentru o valoare a comenzii cuprinsă între 1 RON - 149.99 RON

- 15 lei pentru o valoare a comenzii cuprinsă între 149.99 RON - 249.99 RON

- GRATUIT pentru o valoare a comenzii mai mare de 250 RON

- GRATUIT pentru ridicarea comenzii din punctul/ele de ridcare menționate pe site.

Condițiile de livrare sunt supuse schimbării fără o notificare în prealabilă.
Toate taxele de transport conțin TVA.

7. Transferul proprietății

Transferul proprietății asupra Produselor și Serviciilor se realizează în momentul livrării (presupune primirea facturii fiscale și/sau a bonului fiscal prezentat de personalul Vânzătorului). 

8. Returul

SC GoodFood Enterprises SRL comercializează produse din cateforia alimentare, băuturi și ăngrijire personală/casă. Conform legislației în vigoare (ord. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță - art. 12, pct. a) și Directivei 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.05.1997 privind protecția consumatorilor cu privire la contractele la distanță - art. 3, pct. (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, băuturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la reședința acestuia sau la locul său de muncă prin distribuitori stabili, nu pot fi denunțate unilateral. O dată produsele primite, acestea nu mai pot fi returnate.
Produsele cumpărate de pe realfoods.ro pot fi refuzate doar dacă acestea nu corespund calitativ și cantitativ cu comanda inițiată de Cumpărător.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SC GoodFood Enterprises SRL față de orice Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de SC GoodFood Enterprises SRL de la acest Cumpărător.

SC GoodFood Enterprises SRL oferă garanție totală pentru produsele care nu corespund calitativ cu solicitarea inițială. Pentru problemele semnalate justificate oferim un cupon de reducere cu valoare egală a sumei încasate pentru produsele necorespunzătoare și transport gratuit la următoarea comandă. 

La solicitarea expresă a clientului putem returna banii direct pe card sau în contul IBAN al clientului.

9. Promoții, tombole și concursuri

SC GoodFood Enterprises SRL stabilește regulamentele pentru promoțiile, tombolele și concursurile pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunostința eventualilor Cumpărători numai prin intermediul SC GoodFood Enterprises SRL . De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site sau anunțate pe canalele de socializare și care sunt înregistrate de către Vânzător în perioada de timp specificată în regulament în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. 

10. Limitări de responsabilitate

Site-ul realfoods.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. Vânzătorul nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând, dar nelimitându-se la modificări ale site-ului, ale setărilor sau ale scripturilor. Vânzătorul nu va putea fi făcut răspunzător pentru erorile apărute datorită utilizării anumitor browsere pentru vizitarea realfoods.ro. Vânzătorul nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul realfoods.ro și nu poate fi făcut responsabil de orice tip de relație/tranzacție/colaborare/etc. care se stabilește între Dvs. și acestea. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.
Informațiile prezentate pe site sunt pentru uz personal și pot fi reproduse prin tipărire doar în acest scop. Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau încorporate într-un alt document sau material fără permisiunea scrisă a SC GoodFood Enterprises SRL.
Vânzătorul nu va putea fi făcut răspunzător pentru orice fel de prejudiciu ce ar putea rezulta din folosirea informației prezentate pe site, din lipsa acesteia, de orice tip de erori sau omisiuni care pot conduce la orice fel de pierderi. Cumparătorii sunt de acord, în mod expres, că folosirea acestui site și cumpărarea bunurilor și serviciilor oferite se face pe propriul risc.

11. Abonarea și dezabonarea la newsletter

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul Real Foods a Cumpărătorilor este gratuită și voluntară, și implică bifarea căsuței aferente în momentul înregistrării contului de utilizator. Prin înregistrarea ca utilizator și bifarea punctului în cauză pe realfoods.ro se consideră acceptată cererea de primire de comunicări comerciale la adresa de email furnizată la înregistrare. Vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email sau accesând pagina "Contul meu".
Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului ca și folosirea site-ului (condiții prevăzute de prezentul document). În cazul în care nu s-a modificat nici structura, nici conținutul mesajelor primite de către abonat, acestea pot fi retransmise și altor persoane, pe răspunderea lor. Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului realfoods.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului document. În acest context, Vânzătorul nu poate fi făcut răspunzător sub nici o formă de acțiunile abonaților săi.
Dacă există orice fel de motive pentru a crede că un abonat nu respectă prevederile prezentului document atunci Vânzătorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul acestuia la newsletter.

12. Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

GoodFood Enterprises denumită în continuare RealFoods vă multumește pentru încrederea acordată în folosirea platformei realfoods.ro prin care comercializăm diverse bunuri.

RealFoods nu are obligatia legală de a se înregistra în Registrul General al Operatorilor de Date cu Caracter Personal în urma răspunsului primit de la A.N.S.P.D.C.P. din data de 22.02.2016, nr. 0004648.

RealFoods dorește să asigure siguranța datelor dvs. cu caracter personal atunci când vizitați Magazinul Online și achiziționați produsele noastre. RealFoods oferă o gamă largă de produse din categoria alimente, băuturi și îngrijire personală/casă. 

RealFoods prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, prin mijloace automatizate şi manuale, destinate emiterii facturilor de cumpărături, livrării bunurilor comandate precum și informării  clienților care au optat pentru aceasta asupra ofertelor noi și promoționale. GoodFood Enterprises SRL înregistrată la Registrul Comerțului sub J40/14506/2015, CUI 35273712, este operatorul datelor dvs. cu caracter personal („date” sau „datele personale”) pe care le colectăm și prelucrăm atunci când vizitați și/sau achiziționați produse de pe realfoods.ro. Ne puteți contacta oricând la:

Adresa: str. Nerva Traian nr. 27-33, scara B, Parter, Magazin nr. 9, Sectorul 3, București 
Nr. telefon: +40751106227
E-mail: client-service@realfoods.ro 

Sunteți în centrul atenției noastre și dorim ca prin această politică de prelucrare a datelor personale, emisă în conformitate cu legislatia privind protecția datelor (inclusiv, Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679) - "Regulamentul UE"), să oferim în mod transparent, clar și ușor de citit și de înțeles, informații privind prelucrarea datelor dvs. atunci când utilizați Magazinul Online.

Ne dorim sa vă informăm cu privire la:

Ce date colectăm și prelucram despre dvs. atunci cănd vizitați și/sau achiziționați produse de pe realfoods.ro

De ce și cum colectăm și prelucrăm datele dvs.

Cu cine partajăm datele dvs.

Ce drepturi aveți cu privire la datele dvs..

Vă rugăm să aveți în vedere și detaliile referitoare la colectarea și prelucrarea modulelor cookies în secțiunea Despre Cookies.

RealFoods nu cumpără, nu închiriază și nu dobândește în nici un fel de la un terț baze de date conținând date cu caracter personal ale clienților Magazinului Online.

În prezentarea, promovarea și comercializarea produselor din Magazinul Online, RealFoods se adresează exclusiv persoanelor care au cel puțin 18 ani. RealFoods nu se adreseaza utilizatorilor/clienților sub 18 ani.

Ce date colectăm

RealFoods înțelege importanța protejării datelor personale pe care le colectează și prelucrează despre dvs.. Pe realfoods.ro puteți naviga fără a avea un cont de utilizator. 

Dacă doriți să achiziționați produse din Magazinul Online, trebuie să vă creați un cont de utilizator pe realfoods.ro.
În cazul în care doar navigați pe realfoods.ro, nu colectăm și nu primim nicio informație pe baza căreia RealFoods v-ar putea identifica personal. Detalii despre modulele cookie pe care le folosim pe realfoods.ro și despre cum le puteți dezactiva, găsiți în Politica de utilizare Cookies.

Date personale pe care ni le furnizați direct, pe realfoods.ro și în magazinele fizice RealFoods

 • Creare cont de utilizator pe realfoods.ro

În cazul în care doriți să vă creați cont pe realfoods.ro, vă putem crea un cont de utilizator doar dacă ne oferiți obligatoriu urmatoarele date personale: nume și prenume complete, e-mail, număr de telefon mobil, adresa de livrare și vă setați o parolă pentru securizarea accesului în contul dvs.. Cu adresa de e-mail și parola vă veți autentifica în contul dvs..

 • Oferte personalizate prin reclame adresate

Dacă ne-ați dat acordul (consimțământul) să vă trimitem Oferte personalizate prin reclame adresate, și atât timp cât nu vă veți retrage acest acord conform prezentei Politici, vom folosi adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de date indexate care vor fi transmise către platformele de socializare (ex. Facebook) pentru a fi utilizate la crearea de audiențe personalizate; audiențele personalizate furnizate de platformele de socializare permit RealFoods să vă transmită Oferte personalizate prin reclame adresate prin intermediul paginii dvs. (contului dvs.) din platformele de socializare. Datele dvs. vor fi furnizate către platformele de socializare exclusiv pentru corelarea datelor indexate de noi, cu datele furnizate de dvs. direct către acestea în contul dvs. și vor fi folosite de platformele de socializare exclusiv pentru corelare, fără a fi distribuite terților sau altor promotori de mesaje comerciale și vor fi șterse automat de platformele de socializare imediat după finalizarea procesului de corelare.

 • Concursuri și tombole

În cazul concursurilor online ale RealFoods (derulate pe pagina de Facebook a RealFoods), vom putea colecta, în funcție de tipul de campanie, următoarele date personale necesare pentru participarea dvs. la concurs și, respectiv, validarea căștigătorilor (și rezervelor): nume, prenume, număr telefon. Pentru a vă înmâna premiile în cazul în care sunteți câștigător și a ne onora obligațiile de plată a impozitelor relevante, vom verifica datele dvs. de identificare din actul de identitate, cu cele transmise de dvs. la înscrierea în concurs. Dacă sunteți câștigător, vom menționa numele și prenumele dvs. pe pagina de Facebook a realfoods.ro. Condițiile fiecărui concurs/fiecărei tombole se vor detalia în Regulamentul aferent concursului/tombolei respectiv(e). 

 • Asistență și suport clienți (comunicări necomerciale), inclusiv chestionare evaluare satisfacție clienți (fără identificarea clienților respondenți)

Pentru a putea răspunde solicitărilor dvs. telefonice cu privire la contul de utilizator/comenzile dvs. pe Magazinul Online, și pentru a asigura păstrarea în siguranță și confidențialitatea detaliilor din contul de utilizator, operatorii noștri vă vor solicita unele date pentru identificare: nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon.
În vederea soluționării reclamațiilor, vom prelucra datele dvs. minim necesare: nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon.
Chestionarele de evaluare a satisfacției clienților transmise pe e-mail servesc numai la îmbunătățirea serviciilor; răspunsurile nu identifică clienții respondenți și nu sunt luate în considerare la profilare.

 • Solicitări scrise, motivate și ocazionale ale unor autorități și/sau organe judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza organelor de urmărire penală ori altor autorități sau instituții competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, următoarele  date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. RealFoods documentează orice astfel de demers.

 Date personale pe care le colectăm atunci când utilizați Magazinul Online:

 • Identificatori online

Atunci când vă autentificați în contul dvs. de utilizator pe realfoods.ro și, dacă este cazul, efectuați cumpărături în Magazinul Online, RealFoods va colecta următoarele date: IP-ul dispozitivului de pe care vă autentificați, adresa MAC, ISP, date suplimentare de protocol HTTP/HTTPS, data și ora la care intrați în cont, data și ora la care efectuați cumpărături în Magazinul Online, hardware-ul, software-ul, browser-ul de internet pe care îl utilizați și informații despre sistemul de operare al dispozitivului (computer, telefon mobil, etc.), precum și versiunea aplicațiilor și setările regionale și de limbă, rezoluția ecranului. 

Asociem mai departe acești identificatori online cu ID-ul contului dvs. de utilizator de pe realfoods.ro.

 • Cookies

Datele pe care le colectăm prin intermediul cookies (fișiere pe care un server le trimite dispozitivului dvs.), scopul și modul în care le prelucrăm, sunt detaliate și le găsiți în Politica de utilizare Cookies.

Prin utilizarea de cookies, pe baza navigărilor și comportamentului dvs. pe realfoods.ro, pentru a vă transmite publicitate relevantă, veți vedea, de asemenea, publicitate bazată pe interese la unele dintre produsele și/sau serviciile noastre care vă pot interesa. Publicitatea bazată pe interese poate fi făcută pe realfoods.ro, pe site-uri ale altor companii, precum și pe alte canale media online, cum ar fi platforme/site-uri de rețele sociale. Publicitatea relevantă pentru dvs. vă poate fi afișată și pe baza conținutului website-ului pe care îl vizitați – aceasta poartă denumirea de „retargeting”. De asemenea, putem combina date colectate prin intermediul cookies-urilor cu alte date pe care le-am colectat de la dvs..

Dacă nu doriți prelucrarea niciunor informații prin utilizarea de cookies pentru a primi publicitate bazată pe interese, verificați Politica de utilizare Cookies. Aceasta explică modul de a controla și de a opta pentru a nu accepta cookies. Precizăm că renunțarea la publicitatea bazată de interese nu va opri afișarea reclamelor, care însă nu vor mai fi personalizate.

Date personale pe care le colectam din alte surse - Platformele de socializare

Daca ne dați Like pe pagina de Facebook a RealFoods sau ne urmăriți pe Platformele de socializare (Pinterest / Instagram / Youtube / Twitter / Google+ etc), sau dacă ne furnizați, din propria dvs. inițiativă, orice alte date personale în contul RealFoods de pe oricare din aceste platforme de socializare, vom primi aceste date fară a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu dvs. și, eventual, pentru a soluționa solicitările dvs..

DE CE ȘI CUM PRELUCRĂM DATELE DVS. PERSONALE 

Ne asigurăm că datele dvs. vor fi prelucrate strict pentru îndeplinirea scopurilor prezentate în această Politică, în siguranță și utilizând măsurile de protecție necesare, iar dvs. puteți limita orice astfel de prelucrare prin exercitarea drepturilor descrise la punctul “Drepturi”.

 • § Crearea și utilizarea contului de utilizator pe realfoods.ro. La momentul creării contului de utilizator vom utiliza datele dvs. pentru a vă crea contul de utilizator pe realfoods.ro; ulterior, vom utiliza datele dvs. necesare pentru fiecare autentificare și pentru a vă facilita utilizarea contului dvs. pentru efectuarea de comenzi/achiziții pe realfoods.ro
 • § Îmbunătățirea serviciilor. Prelucrăm automat datele dvs. de navigare pe realfoods.ro și pentru a efectua diverse analize, cercetări interne, în scopul de a ne îmbunătăți serviciile și a răspunde mai bine solicitărilor clienților noștri. 
 • § Executarea comenzilor pe care le plasați și livrarea produselor achiziționate; returul/schimbarea produselor achiziționate. RealFoods prelucrează datele dvs. pentru:
 • procesarea comenzilor pe care le efectuați, inclusiv acordarea de suport pentru efectuarea comenzilor sau în legătură cu comenzile plasate;
 • pregătirea produselor pentru livrarea către dvs. sau ridicarea lor din punctele de ridicare ale RealFoods;
 • livrarea produselor comandate de dvs. pe realfoods.ro, respectiv înmânarea produselor la punctele de ridicare ale RealFoods;
 • acordarea de suport pentru efectuarea altor operațiuni legate de comenzile dvs., precum modificarea/anularea comenzilor plasate;
 • procesarea plăților pe care le efectuați online sau returnarea sumelor/diferențelor plătite, dacă este cazul;
 • asigurarea returului și schimbul produselor livrate, dacă este cazul;
 • emiterea facturilor privind produsele și/sau serviciile achiziționate pe realfoods.ro; 
 • emiterea documentației privind înlocuirea gratuită a unui produs uzat de același tip sau echivalent cu cel comandat din Magazinul Online.

Atunci când trebuie să vă livrăm produsele și, vom transmite datele tale (nume, prenume, adresa de livrare și numărul de telefon) către firmele de transport și/sau curierat cu care colaborăm, dacă livrarea nu se face de către angajații proprii, pentru a putea efectua livrarea.  

Atunci când efectuați online plata pentru produsele achiziționate pe realfoods.ro, accesați platforma securizată administrată de procesatorul autorizat pe care îl folosim pentru plăți on-line, unde furnizați direct datele necesare pentru procesarea plăților conform acordului  direct transmis acestuia. 

 • § Serviciul clienți. RealFoods îți oferă asistență telefonică la numărul de telefon afișat la secțiunea Contact sau comunicând on-line din meniul aferent (dreapta sus) de pe realfoods.ro, în timpul programului de lucru, atunci când întâmpinați probleme în plasarea unei comenzi sau aveți dificultăți/ situații neprevăzute când folosiți contul de utilizator. Pentru a vă răspunde, operatorii noștri trebuie să se asigure că păstrează datele din contul dvs. ăn deplină și maximă siguranță și confidențialitate, astfel încât vă solicită datele la începutul discuției, pentru a confirma că vorbesc cu titularul contului.  
 • § Tombole și concursuri. Aveți posibilitatea de a participa la loteriile promoționale (tombole) și concursurile organizate de noi la care vă înscrieți în magazinele RealFoods, pe realfoods.ro sau pe Facebook pe pagina oficială RealFoods (www.Facebook.com/RealFoods/). 

RealFoods va utiliza datele pe care le oferiți când participați la o tombolă sau un concurs doar pentru: 

 • derularea concursului, 
 • validarea câștigătorilor,  
 • anunțarea câștigătorilor și rezervelor,
 • acordarea premiilor și
 • efectuarea plăților de taxe și impozite aferente acordării premiilor. Atunci când vă acordăm premiile căștigătoare vom verifica dacă datele din actul dvs. de identitate corespund cu cele transmise de dvs. la înscrierea în concurs/tombolă, fără a reține o copie a actului dvs. de identitate.
 • § Asistență și suport clienți. Pentru a vă ușura experiența de cumpărături, RealFoods vă oferă posiblitatea de a suna la numarul menționat la Contact sau de a vorbi cu noi direct în meniul Vorbește cu noi de pe realfoods.ro în timpul programului afișat. Când vă oferim servicii suport, vom prelucra datele dvs. pentru:
 • § Reclamații. Prelucrîm datele dvs. pentru a răspunde la reclamațiile pe care le transmiteți prin e-mail sau la numărul de telefon de la pagina de Contact. 
 • § Oferte personalizate transmise prin Newslettere/Alerte/Comunicări/Apeluri. Pentru a vă ajuta să faceți mai ușor cumpărături pe realfoods.ro și pentru a vă ține la curent cu produsele și/sau serviciile noastre, utilizăm datele dvs. pentru activități de marketing direct, respectiv:
 • a identifica că sunteți titularul contului de utilizator;
 • a vă oferi asistență tehnică în gestionarea contului de utilizator și/sau a comenzilor plasate pe realfoods.ro;
 • gestionarea plăților efectuate pentru produsele și/sau serviciile noastre (inclusiv reconcilieri și anulări de plăți);
 • a ne apăra drepturile și interesele în instanță;
 • o chestionare evaluare satisfacție clienți.
 • sa vă trimitem periodic Oferte personalizate, prin Newslettere și/sau Alerte și/sau Apeluri și/sau Comunicări și/sau Platforme de socializare, privind produsele și/sau serviciile comercializate în Magazinul Online și/sau în magazinele noastre, respectiv noutățile RealFoods, promoții, reduceri, condiții speciale de comercializare, orientate cât mai bine spre necesitățile și preferințele dvs. (conform acordului/acordurilor dvs.);
 • sa vă ajutăm să faceți mai ușor cumpărături pe realfoods.ro și/sau în magazinele ReaFoods.

Ofertele personalizate pe care vi le vom trimite înseamna oferirea unor informații pe care le considerăm relevante pentru dvs., privind promoțiile/reducerile/condițiile speciale de comercializare de către RealFoods, pentru anumite produse și/sau servicii care considerăm că v-ar putea interesa, menite a rasplăti fidelitatea dvs. și calitatea de client RealFoods. 

Nu folosim datele dvs. pentru a vă supune unor decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată inclusiv crearea de profiluri, care să producă efecte juridice în ceea ce vă privește sau care ă vă afecteze în mod similar într-o măsură semnificativă, chiar dacă apelăm la tehnologie pentru a genera și structura automatizat Ofertele personalizate pe care vi le trimitem conform acordului dvs..

Mai exact, în generarea și structurarea Ofertelor personalizate, procedăm în următorul mod: 

- atunci când efectuați cumpărături în Magazinul Online pe baza informațiilor privind frecvența cu care achiziționați produse din anumite categorii sau mărci, a valorii cumpărăturilor efectuate de dvs., precum și pe baza informațiilor pe care le avem din studiile de specialitate despre comportamentul și preferințele consumatorilor, RealFoods creează segmente de cumpărători (clienți Realfoods) care împărtășesc caracteristici similare. Utilizăm aceste grupuri (segmente) pentru a construi și trimite oferte care să anticipeze nevoile dvs. și să se apropie cât mai mult de așteptările dvs. de la Ofertele personalizate RealFoods; 

- în funcție de sezonalitatea produselor comercializate de RealFoods, de dimensiunea stocurilor disponibile, de bugetul promoțional disponibil și de tendintele de moment ale pieței în care acționăm, construim campanii promoționale pe care să le adresăm segmentelor (profilurilor) de clienți pe care le considerăm cele mai potrivite pentru astfel de campanii, astfel încât să le păstrăm interesul pentru efectuarea cumpărăturilor în magazinele RealFoods sau în Magazinul Online și să răsplătim fidelitatea acelor clienți care cumpără cel mai frecvent.

Monitorizăm și evaluăm în mod constant răspunsul clienților la toate aceste campanii promoționale pentru a ne îmbunătăți permanent modul de a construi Ofertele personalizate.   

În conceperea și transmiterea Ofertelor personalizate utilizăm serviciile unor firme terțe de consultanță și cercetare statistică, fără ca acestea să aibă acces direct la datele dvs.. Detalii privind partenerii și furnizorii RealFoods găsiți la punctul CU CINE PARTĂJAM DATELE DVS.? 

Dacă ne-ați dat acordul sa vă trimitem Oferte personalizate prin reclame adresate, și atât timp cât nu vă veti retrage acest acord conform prezentei Politici, vom putea crea liste de date indexate care vor fi transmise către platformele de socializare pentru a fi utilizate la crearea de audiențe personalizate; audiențele personalizate furnizate de platformele de socializare permit RealFoods să vă transmită Oferte personalizate prin reclame adresate prin intermediul paginii dvs. din platformele de socializare. 

Folosirea datelor în scopul transmiterii de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicări/Apeluri și/sau reclame adresate se fac doar cu acordul dvs. neechivoc, exprimat direct de dvs. în mod activ pe realfoods.ro și/sau al creării contului de utilizator pe site, si numai atât timp cât nu v-ați retras acest(e) acord(uri). 

Puteți solicita în orice moment către RealFoods editarea și revizuirea preferințelor dvs. de marketing (Oferte personalizate) printr-un e-mail către client-service@realfoods.ro sau printr-o scrisoare datată și semnată către sediul firmei - str. Nerva Traian nr. 27-33, scara B, Parter, Magazin nr. 9, sector 3, București. 

Astfel, vă puteți opune la prelucrarea datelor pentru primirea de Oferte personalizate prin Newslettere/Alerte/Comunicări/Apeluri, reclame adresate prin platformele de socializare, prin dezabonarea de la oricare tip de Oferte personalizate. Pentru Newsletter printr-un simplu click pe link-ul de „Dezabonare” primit odată cu fiecare Ofertă personalizată prin Newsletter sau printr-o solicitare transmisă la adresa de email client-service@realfoods.ro.

Urmare a dezabonării, nu vom mai prelucra adresa dvs. de e-mail, numărul de telefon și/sau datele care vă privesc și au stat la baza creării de segmente (profiluri), pentru a-ți trimite Oferte personalizate prin Newslettere și/sau Alerte și/sau Comunicări și/sau Apeluri și/sau reclame adresate prin platformele de socializare. Oricând puteți solicita din nou abonarea la primirea de Oferte personalizate prin Newslettere sș/sau prin Alerte și/sau prin Comunicări și/sau Apeluri și/sau prin reclame adresate prin platformele de socializare printr-un e-mail trimis către client-service@realfoods.ro.

 • § Securitatea informațiilor și frauda. Pentru noi este important să monitorizăm modul în care utilizați Magazinul Online, pentru a detecta și preveni frauda și alte astfel de incidente. Aceasta ne ajută să fim siguri că puteți utiliza Magazinul Online în siguranță, asigurând securitatea sistemelor informatice.
 • § În mod excepțional și conform legii, vom furniza datele dvs. organelor de urmărire penală ori altor autorități sau instituții competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege.

PE CE TEMEI JURIDIC NE BAZĂM ATUNCI CÂND PRELUCRĂM DATELE DVS. PERSONALE

Pentru a prelucra datele dvs., ne bazăm pe următoarele temeiuri juridice:

 • § Executarea contractului: Pentru a ne executa obligațiile pe care le avem față de dvs. când achiziționați și/sau returnați/schimbați produse achiziționate pe realfoods.ro, pentru a organiza pregătirea produselor pentru a vă fi livrate sau pentru a le prelua chiar dvs. de la noi, inclusiv pentru a putea păstra contactul cu dvs. în legătură cu astfel de comenzi și achiziții, este necesar să vă procesăm datele. Totodată, în executarea obligațiilor dvs. privind efectuarea plății produselor și/sau serviciilor achiziționate din Magazinul Online, vă sunt procesate datele cu caracter personal. 
 • § Interesul legitim. Conform legislației protecției datelor cu caracter personal, putem să utilizăm datele dvs. când este necesar în scopul intereselor legitime urmărite de noi (sau de o terță parte), cu excepția situației în care interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale dvs. prevalează față de ale noastre (sau ale terțului). Interesul legitim este cauza mai amplă pe care RealFoods o are pentru prelucrarea datelor dvs. sau avantajul pe care RealFoods îl obține în urma prelucrării. În concret, considerăm că nu prejudiciem în vreun fel interesele sau drepturile și libertățile dvs. fundamentale prin niciuna dintre următoarele activități (care alcătuiesc această cauză din perspectiva RealFoods): 
 • derularea de către RealFoods a operațiunilor aferente activității principale de comercializare către consumatori de produse și/sau servicii din categorii precum alimente, băuturi și îngrijire personală/casă;
 • vrem să ne asigurăm că beneficiați de cea mai bună experiență cand navigați și folosiți site-ul realfoods.ro;
 • putem avea nevoie să vă trimitem diferite mesaje necomerciale nesolicitate, de exemplu când vrem să vă anuntăm despre diferite modificări în structura RealFoods;
 • prevenirea fraudei în Magazinul Online, prevenirea utilizării abuzive sau neconform termenilor și condițiilor/regulamentelor și a conturilor de utilizatori;
 • prevenirea fraudei în efectuarea de plăți pe realfoods.ro;
 • luarea măsurilor pentru asigurarea siguranței realfoods.ro;
 • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în instanță;
 • interesul nostru de afaceri de a ne îmbunătăți oferta de produse și/sau servicii, inclusiv prin procedura tehnică a profilării clienților conform prevederilor din prezenta Politică de prelucrare a datelor personale. 

Cu toate acestea, aveți dreptul sa vă opuneți oricând prelucrării datelor dvs. întemeiate pe interesul legitim RealFoods, conform procedurii de la punctul "Drepturi".

 • § Consimțământ. În anumite situații, vom procesa datele dvs. doar cu consimțământul dvs. prealabil, respectiv pentru: pentru a vă transmite Oferte personalizate despre produsele și/sau serviciile noastre prin Newslettere și/sau prin Alerte și/sau prin Comunicări și/sau prin Apeluri și/sau prin reclame adresate prin intermediul paginii dvs. din platformele de socializare. Vă veți putea retrage oricând consimțământul acordat pentru unul sau mai multe scopuri, în mod facil,dându-ne un email la client-service@realfoods.ro. 

Foarte important pentru dvs.! 

Consimțământul dvs. înseamnă orice manifestare a dvs. de voința liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate, prin care accepți, printr-o declarație sau acțiune fără dubiu, că datele care vă privesc să fie prelucrate în scopul pentru care vă cerem consimțământul. Pe realfoods.ro, acțiunea fără dubiu pe care o cerem este bifarea de către dvs. personal, a fiecărei casute corespunzatoare solicitării consimțământului, după ce ați citit foarte bine termenii prezentei Politici și ați luat decizia liberă (fără nicio presiune), specifică (pentru scopul indicat și cu privire la datele indicate), informată (înțelegând conținutul Politicii cu privire la informațiile pe care vi le dăm cu privire la datele prelucrate) și lipsită de ambiguitate (acțiunea dvs. de a bifa căsuța de consimțământ nu poate avea altă semnificație) de a ne da consimțământul. Dacă nu sunteți convins că manifestarea dvs. de voință îndeplinește toate aceste cerințe, nu ne acorda consimțământul la momentul respectiv, deci nu bifa căsuța respectivă. Odată ce bifați căsuța prin care vă solicităm consimțământul, vom păstra dovada acestei bife și vom lua în considerare această acțiune ca și consimțământ îndeplinind caracteristicile de aici.

Consimțământ cookie

Pentru publicitate bazată pe interese, prin cookie-urile care monitorizează comportamentul dvs. pe realfoods.ro ne bazăm pe consimțământul dvs. conform Politicii de utilizare Cookies.

 • § Exercitarea și apărarea drepturilor în instanță. Atunci când este necesar să ne apărăm drepturile și interesele legitime în instanță, putem prelucra acele date personale ale dvs. strict necesare în acest sens. 
 • § Obligații legale ale RealFoods. Atunci când o prevedere legală impune RealFoods să furnizeze datele dvs. personale unor autorități publice sau organe judiciare, RealFoods va da curs acestor solicitări scrise, motivate și ocazionale, numai în condițiile și conform legii.

CU CINE PARTAJĂM DATELE DVS.

Cănd vă exercitați drepturile cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le prelucrăm, destinatarul datelor cu caracter personal sunteți chiar dvs. (partajăm cu dvs. aceste date). 

În anumite circumstanțe, pentru a vă pune la dispoziție produsele și/sau serviciile noastre pe realfoods.ro/achizitionate de dvs., vom partaja datele cu partenerii noștri. Atunci când partajăm datele dvs. cu partenerii noștri, le solicităm să asigure protecția datelor prin măsuri stricte de securitate a datelor și să nu utilizeze datele dvs. decât conform instrucțiunilor noastre precise și clare, evidențiind exact datele personale pe care le pot prelucra, scopurile prelucrării, maniera de prelucrare, stocare și păstrare; partenerii noștri nu sunt autorizați să utilizeze în nicio situație datele dvs. în scopuri proprii, sau pentru alte scopuri și în altă manieră decât cele specific încredințate de către noi.

Ne alegem foarte selectiv și atent partenerii (cei cu care colaborăm în diferite arii), precum și furnizorii (cei care îndeplinesc anumite funcții/operațiuni/activități în numele nostru sau pentru noi); partajăm cu aceștia doar datele strict necesare prestării serviciilor pe care le încredințăm partenerilor și/sau furnizorilor noștri.

Partenerii noștri. Colaborăm cu o serie de parteneri ale căror produse le comercializăm în magazinele RealFoods și/sau pe realfoods.ro. Uneori partajăm datele dvs. cu acești parteneri: (1) în cadrul unor tombole și concursuri pe care le organizăm împreună sau (2) pentru soluționarea reclamațiilor privind produsele și/sau serviciile. Alteori ei colectează direct de la dvs. datele personale, în măsura în care îi contactați folosind link-urile disponibile pe Magazinul Online (caz în care RealFoods nu transmite datele dvs. către acești parteneri).

Furnizorii de servicii. Este posibil să utilizăm furnizori de servicii/terți pentru anumite activități necesare prestării serviciilor asociate Magazinului Online. Aceștia includ spre exemplu: societăți care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe (sau cloud), societăți care asigură procesarea plăților, societăți implicate în livrarea bunurilor, companii care asigură acțiuni de suport în realizarea activităților de marketing. Categoriile acestor furnizori terți sunt: (i) curieri terți, pentru livrarea produselor cumpărate de dvs., (ii) agenții/societăți de marketing, pentru structurarea și trimiterea Ofertelor personalizate către dvs. (e-mail), (iii) furnizori de servicii găzduire server date, (iv) agenții de publicitate, (v) platforme de socializare.

Date fiind obligațiile contractuale asumate de RealFoods față de acești parteneri și pentru a ne proteja față de concurență, nu putem face publice denumirile tuturor acestora. Vă asigurăm, însă, că ne-am ales atent și cu exigență acești parteneri și furnizori, și în același timp ne asigurăm continuu, prin obligațiile specifice asumate contractual de parteneri și furnizori, prin instrucțiuni de lucru clare și ferme, că îndeplinesc standardele noastre în a vă proteja datele cu caracter personal și a implementa măsuri de securitate IT adecvate pentru asigurarea protecției acestora, inclusiv pentru păstrarea confidențialității în cel mai înalt grad. 

Pentru a vă trimite oferte personalizate prin reclame adresate cu ajutorul audiențelor personalizate din platformele de socializare, datele dvs. vor fi furnizate de RealFoods către platformele de socializare exclusiv pentru corelarea datelor indexate de noi, cu datele furnizate de dvs. direct către platformele de socializare și vor fi folosite de acestea exclusiv pentru corelare, fără a fi distribuite terților sau altor promotori de mesaje comerciale și vor fi șterse automat de platformele de socializare imediat după finalizarea procesului de corelare. 

Intermediarii în plăți și instituții financiare. În anumite situașii legate de procesarea plăților dvs. și rambursuri plăți efectuate, partajăm anumite detalii ale plății și cu instituția de plată/ financiară. 

Autorități publice/organe judiciare. Putem transmite unele din datele dvs. personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când acest lucru este impus de prevederile legale relevante (de ex. investigarea fraudelor, investigarea și/sau prevenirea spălării banilor, depunerea declarațiilor la autoritățile fiscale, etc.), sau putem utiliza datele pentru inițierea unor acțuni în justiție sau formularea de apărări în instanță, pentru a ne proteja drepturile. 

Fuziune și achiziții. În cazul în care vom decide în viitor să înstrăinăm participațiile sau business-ul RealFoods (activele și pasivele, etc.), vom transmite către/vom asigura acces potențialilor cumpărători/ societăți succesoare (la) datele dvs. pentru efectuarea analizelor și auditului necesar achiziției participațiilor/ business-ului (activelor și pasivelor, etc.), structurării și implementării tranzacției. În acest sens, ne vom asigura că orice potențial cumpărător deține măsurile de securitate necesare pentru protecția datelor dvs., iar un acord de protecție a datelor va fi semnat în acest scop.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS.

Exceptând termenele specific menționate în această Politică, noi vom reține și păstra datele dvs. doar atât cât este efectiv necesar pentru realizarea scopurilor menționate în prezenta Politică de prelucrare a datelor personale. 

Vă asigurăm în mod facil dreptul de ștergere a datelor asociate contului dvs.; puteți face asta dându-ne un e-mail la client-service@realfoods.ro. 

În cele mai multe cazuri, vom păstra datele dvs. doar atât timp cât dețineți un cont de utilizator și/sau continuați să faceți cumpărături pe realfoods.ro. Dacă vă dezactivați contul de pe realfoods.ro, datele dvs. asociate contului de utilizator vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu puteși fi identificat.

Pentru scopurile pentru care v-ați exprimat consimțământul pentru colectarea și utilizarea datelor, vom prelucra datele dvs. cu privire la respectivul scop până când vă retrageți consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv. Totuși, vom reține datele strict necesare în cazul în care suntem obligați săa păstrăm aceste date pentru (i) apărarea drepturilor noastre în justiție, sau (ii) raportarea către autoritățile competente. 

În cazul documentelor conținând datele dvs. cu caracter personal, emise în vederea/executarea obligațiilor aferente unei achiziții de produse de pe realfoods.ro, le vom păstra atât timp cât sunt necesare potrivit scopului și conform prevederilor legale.

Pentru a vă asigura că ne pasă de datele și drepturile dvs. cu privire la acestea, vă asigurăm exercitarea dreptului de ștergere a datelor personale, conform procedurii de ștergere a datelor de la punctul ”Drepturi”. 

CUM PASTRĂM DATELE DVS.? MĂSURILE DE SECURITATE LUATE DE REALFOODS

RealFoods asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat și al utilizării neautorizate a datelor. Aceste măsuri includ:

 • Mijloace specifice de securitate IT: ex. filtre firewall care protejează rețelele și infrastructura IT RealFoods;
 • Accesul la datele tale este strict limitat persoanelor din RealFoods care au nevoie să aibă acces la acestea pentru aducerea la îndeplinire a scopurilor menționate în prezenta Politică, potrivit competențelor/sarcinilor lor de serviciu; 
 • Securitatea documentației electronice și fizice aferente executării contractelor de furnizare produse și servicii achiziționate prin realfoods.ro;
 • Revizuirea periodică a proceselor și procedurilor de colectare, prelucrare și păstrare a datelor.

TRANSFERUL DATELOR ÎNTR-UN STAT TERȚ

Pentru a vă trimite Oferte personalizate prin reclame adresate, cu ajutorul funcției de audiențe personalizate de la Facebook, datele dvs. vor fi furnizate de RealFoods către Facebook, Inc. în afara UE/Spațiului Economic European, tot timpul în cadrul Scutului de Confidențialitate UE-SUA (considerat a asigura un caracter adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană către organizații din Statele Unite), pentru care Facebook deține certificare, conform informațiilor disponibile public. În considerarea garanțiilor oferite de Facebook privind păstrarea confidențialității și securității datelor furnizate de RealFoods, inclusiv cele privind măsurile de protecție tehnică și fizică utilizate de Facebook, RealFoods vă asigură, totodată, că prelucrarea datelor dvs. în utilizarea funcției de audiențe personalizate de la Facebook se realizează în conformitate cu un set puternic de principii și garanții pentru protecția vieții private și a datelor cu caracter personal, care sunt echivalente cu cele din Uniunea Europeană. Facebook nu distribuie terților sau altor promotori de mesaje comerciale, datele dvs. pe care le furnizăm către Facebook pentru a vă trimite Oferte personalizate prin reclame țintă.

Pentru că suntem angajați să vă protejăm drepturile personale, vă informăm că potrivit Regulamentului UE aveți o serie de drepturi. De aceea, ne dorim să vă asigurăm că drepturile pe care le aveți vor fi deplin și la timp respectate de RealFoods, în cel mai bun și profesionist mod.  

Atragem atenția că tehnologiile moderne vă pot ajuta să aveți un control mai crescut asupra datelor pe care le colectăm de la dvs.. Astfel, spre exemplu, veți putea accesa, edita sau șterge datele de contact din contul dvs. de utilizator de pe realfoods.ro, sau veți putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările paginii noastre web www.realfoods.ro. Puteți alege, de asemenea, să modificați setările astfel încât să restricționați urmărirea de către cookie-uri a comportamentului dvs. pe realfoods.ro (cu precizarea că astfel de restricționări pot afecta experiența dvs. de navigare pe realfoods.ro).

Platformele de socializare și motoarele de căutare vă oferă direct posibilitatea de a gestiona cum sunt procesate, utilizate și partajate datele dvs.. Insistăm sa analizați funcționalitățile pe care acești operatori vi le oferă și să gestionați prelucrarea datelor de către aceștia conform deciziilor și intereselor dvs., analizând politicile privind prelucrarea datelor acestor operatori. 

Dacă doriți să vă oferim mai multe detalii despre drepturile dvs. cu privire la datele cu caracter personal în relația cu RealFoods, ne puteți contacta după cum veți vedea mai jos. Vom încerca să răspundem fără întârziere solicitărilor dvs. și nu mai târziu de 30 (treizeci) de zile calendaristice (sau într-un alt termen rezonabil, în condițiile Regulamentului UE).  

Pentru a ne asigura că sunteși titularul datelor cu privire la care alegeți să vă exercitați drepturile, vă putem solicita unele informații/date pentru a verifica identitatea dvs., sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea dvs.. În plus, vă informăm că putem păstra corespondența cu dvs. pentru a ne îndeplini obligația specifică de a ține evidența demersurilor dvs. cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către RealFoods. 

Nu vom percepe vreun tarif pentru atunci când vă oferim răspuns/dăm curs la solicitările dvs. privind exercițiul unui drept, cu excepția cazului în care vă exercitați excesiv acest drept. Totodată, dacă ne cereți o copie scrisă a acestor date, prima copie o vom furniza gratuit, iar pentru următoarele vom putea aplica un tarif rezonabil.  

În cazul în care avem un temei juridic (ex. cererea dvs. este vădit nefondată sau excesivă, în special datorită caracterului repetitiv), putem refuza solicitarea dvs., caz în care vă vom comunica motivele respingerii cererii. 

Vă vom raspunde la solicitare prin intermediul canalului prin care ne-ați contactat (email, telefon, poștă) sau al celui precizat de dvs. în solicitarea dvs..

Pentru gestionarea în mod eficient și cu promptitudine a solicitărilor dvs., vă rugăm să completați subiectul e-mailului solicitării scrise cât mai sugestiv (de ex. „portare date personale”, „solicitare drept de acces” etc.).

 • Dreptul de acces la date

Prin prezenta Politică vă oferim detalii despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele dvs..   

Totuși, ne puteți solicita în orice moment doriți să vă confirmăm ce date colectăm și prelucrăm despre dvs.,  ne puteți solicita acces la datele dvs. și la următoarele informații cu privire la acestea: scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele au fost sau urmează să fie divulgate, perioada pentru care se preconizează că se vor stoca datele sau criteriile utilizate pentru determinare, existența dreptului de a ne solicita să vă rectificăm sau ștergem datele, ori de a restricționa prelucrarea sau a dreptului de a vă opune prelucrării, dreptul de a depune o plângere în față autorității de supraveghere, sursa privind datele preluate de la terți, dacă există un proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri și, dacă este cazul, privind logica utilizată și importantă și consecințele utilizate ale unei astfel de prelucrări. 

Pentru a vă exercita dreptul de acces, ne puteți trimite solicitarea dvs. în mod facil și rapid la adresa de e-mail client-service@realfoods.ro.

 • Dreptul de a vă opune prelucrării datelor în anumite scopuri

În situația în care doriți să vă opuneți prelucrării având ca temei interesul nostru legitim, vom putea totuși să continuăm prelucrarea dacă vom avea și prezenta interese legitime și imperioase care demonstrează prelucrarea în continuare și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs. sau dacă scopul prelucrării în continuare va fi constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Vă puteți opune direct oricând, necondiționat, prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail client-service@realfoods.ro sau la sediul nostru social. Vom da curs solicitării dvs. fără nicio întârziere și vă vom oferi raspuns în termenul indicat.

 • Dreptul de a retrage consimțământul

Dacă prelucrăm datele dvs. pe baza consimțământului dvs. (de ex. pentru transmiterea de Oferte personalizate (prin Newslettere și/sau Alerte și/sau Comunicări și/sau reclame adresate)), vă puteți retrage oricând consimțământul, iar RealFoods nu va mai procesa datele dvs. pentru acel scop, cu excepția cazului în care RealFoods își poate baza prelucrarea în continuare pe un alt temei legal, caz asupra căruia vă vom informa în cel mai scurt timp și vă vom oferi toate detaliile relevante.  

Vă puteți retrage consimțământul prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail client-service@realfoods.ro sau la sediul nostru social. Vom da curs solicitării fără nicio întârziere și vom răspunde în termenul indicat.

 • Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat)

Aveți dreptul de a ne solicita ștergerea datelor dvs. în oricare dintre situațiile următoare: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am colectat sau prelucrat; (ii) vă retrageți consimțământul pe baza căruia prelucrăm datele dvs. și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea în continuare a datelor dvs.; (iii) vă opuneți prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în interesul nostru legitim, și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs., (iv) vă opuneți prelucrării datelor în scop de marketing direct (inclusiv, creării profilului de client); (iv) datele personale au fost prelucrate ilegal; (v) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale.

Vom putea refuza solicitarea dvs. de ștergere a datelor doar atunci când: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale; sau (ii) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție.

Ne puteți contacta pentru a uza de dreptul de ștergere, ușor și rapid, prin e-mail la adresa client-service@realfoods.ro sau printr-o scrisoare scrisă datată și semnată trimisă prin poștă la sediul nostru social.

În plus, în cazul ștergerii datelor dvs., vom informa partenerii/furnizorii noștri cu care realizăm unele activități / care sunt împuterniciți să prelucreze date în numele nostru, să șteargă orice linkuri către datele respective, sau copii sau reproduceri ale acestora.

 • Dreptul de a restricționa prelucrarea

Aveți dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în unele situații descrise mai jos: 

Ne puteți solicita restricționarea prelucrării datelor, în cazul în care: (i) contestați exactitatea datelor pe care le prelucrăm – situație în care vom restricționa colectarea datelor pentru perioada în care vom verifica exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegală, iar dvs. ne solicitați doar restricționarea utilizării acestora (și vă opuneți ștergerii acestor date); (iii) deși noi nu mai avem nevoie de datele dvs. în scopul prelucrării, totuși ne solicitați aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție; sau (iv) vă opuneți prelucrării datelor atunci când invocăm un interes legitim - pentru intervalul de timp în care vom verifica dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor și libertăților dvs..

În aceste situații, ne vom abține de la prelucrarea datelor dvs. (cu excepția stocării acestora) astfel încât acestea să nu facă obiectul altor prelucrări. Dacă am partajat deja, până la respectivul moment, datele tale cu partenerii / furnizorii noștri, îi vom notifica imediat despre restricționarea prelucrării, după ce ne consultăm cu dvs. în prealabil.

Vom putea continua să prelucrăm datele dvs. numai dacă: (i) oricare dintre situațiile prezentate mai sus se soluționează, (ii) vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea în continuare a datelor, sau (iii) această prelucrare este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție, sau pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al statului nostru.

 • Dreptul la rectificare

În cazul în care identificați că datele dvs. pe care le prelucrăm sunt încorecte, incomplete sau inexacte, puteți rectifica aceste date din contul dvs. de utilizator de pe realfoods.ro, urmând pașii următori: Contul meu > Date personale > Salvează

Dacă aceste rectificări nu pot fi efectuate din contul dvs. de pe realfoods.ro, ne puteți solicita să corectăm aceste date printr-un email trimis la adresa client-sercice@realfoods.ro.

Vom corecta datele dvs. fără întârzieri nejustificate. Atunci când nu vom da curs solicitării dvs. în mod justificat, vom explica motivele acestei decizii.

 • Dreptul la portabilitate

Aveți dreptul de a transfera datele dvs. aflate la noi (i) către dvs., sau (ii) către un alt operator indicat de dvs.. Cea de-a doua situație presupune că aveți optiunea de a ne solicita transferarea datelor dvs. asociate contului de utilizator către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează o altă platformă de comerț online).  

Mai exact, veți putea solicita portarea oricăror date cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ați furnizat în mod activ (de ex. adresa poștală, numele/prenume, etc.). Aveți dreptul la portabilitate doar dacă aceste date le prelucrăm în baza consimțământului dvs. sau în executarea contractului dintre noi privind achiziția produselor de pe realfoods.ro.

În mod concret, ne puteți solicita portarea datelor prin: cerere scrisă depusă la sediul social al RealFoods sau trimițându-ne un e-mail la adresa client-service@realfoods.ro. 

Pentru gestionarea în mod eficient și cu promptitudine a solicitărilor dvs., vă rugăm să completați subiectul e-mailului solicitării cât mai sugestiv (de ex. „portare date personale”). 

Vom răspunde solicitării dvs. în cel mai scurt termen și fără a depăși 30 (treizeci) zile calendaristice de la data primirii solicitării dvs.. În cazul portării, vom transmite datele dvs. solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV). 

Înainte de a transmite orice date, vă vom identifica prin autentificarea în contul dvs. de client (utilizând credențialele atribuite) sau, dacă vom avea îndoieli intemeiate cu privire la identitatea dvs., vă vom putea solicita furnizarea de informații suplimentare care să permită identificarea dvs..

 • Dreptul de a face plângere la A.N.S.P.D.C.P. 

Aveți dreptul de a face plângere la A.N.S.P.D.C.P. dacă  dvs. considerați că vă lezăm în drepturile cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.  

Astfel, vă puteți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. Puteți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile dvs. pe pagina web a autorităților http://www.dataprotection.ro/.   

Puteți depune plângeri la A.N.S.P.D.C.P. cu privire la modul în care prelucrăm datele dvs.. Totuși, sperăm că veți decide să discutați mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângere la A.N.S.P.D.C.P. Siguranța datelor dvs. este extrem de importantă pentru RealFoods, și vom lua toate măsurile necesare pentru a soluționa orice problemă o aveți cu privire la modalitatea de prelucrare a datelor dvs. de către RealFoods în cel mai eficient mod.

Întrebări și solicitări privind protecția datelor dvs.

Echipa RealFoods vă stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care aveți nevoie cu privire la prezenta Politică și la prelucrarea datelor dvs. de către RealFoods. Ne puteți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele dvs., la adresa de e-mail: client-service@realfoods.ro.

Modificarea prezentei politici - Prezenta Politică va putea fi modificată/actualizată oricând de către RealFoods, conform propriei decizii, cu punerea la dispoziția persoanelor vizate a versiunilor actualizate.

Definiții aplicabile

 • “Date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoană vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • Prelucrare” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea acestora;
 • Operator” înseamnă persoană fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern;
 • „Împuternicit” înseamnă persoană fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;
 • „Crearea de profiluri înseamnă orice formă de prelucrare automată a datelor cu caracter personal care constă în utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoană fizică, în special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanța la locul de muncă, situația economică, sănătatea, preferințele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul în care se afla persoana fizică respectivă sau deplasările acesteia;
 • „Destinatar” înseamnă persoană fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terță;
 • „Consimțământ” al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, că datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;
 • „Regulamentul UE” înseamnă Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Direcțivei 95/46/CE.

13. Politica de utilizare Cookies.

Pentru a asigura buna funcționare a website-ului realfoods.ro uneori plasăm în computerul dvs. mici fișiere cu date - „cookie-uri”. Prin informațiile ce le regăsiți la pagina - Despre Coockies aici - https://dev.realfoods.ro/ro/content/6-cookie oferim câteva explicații în privința plasării și utilizării cookie-urilor pe realfoods.ro.

14. Dispoziții finale
Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii cauzate de produsele și serviciile comercializate pe realfoods.ro și care nu sunt deja tratate de niciun articol din prezentul document, se vor soluționa pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către Cumpărător. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi soluționate de către instanțele judecătorești competente din București.
Fiind de acord cu această formă a "Termenilor și condițiilor" de utilizate a realfoods.ro, Cumpărătorul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Vânzător față de orice Cumpărator este valoarea sumei încasate de către Vânzător de la acesta.