Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: VILLA VINEA
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
TIP VIN: Alb, Sec
SOI: Fetească Albă
REGIUNE/ŢARĂ: DOC-CMD Târnave – Târnăveni, România
NOTE DE DEGUSTARE:
Un vin care combină notele florale cu cele de ierburi aromatice, la care se adăuga o bună aciditate.
Culoare galben auriu şi nas discret, cu flori de tei, flori de salcâm şi aluzii mentolate. Corp onctuos, cu o textură compactă şi alcool bine evidenţiat. Gust centrat pe mere verzi, caise coapte şi lime. Postgust proaspăt, cu senzaţii de ierburi mediteraneene condimentate şi o discretă astringenţă.
SERVIRE: 8-12°C. Preparate din carne Albă.
Vezi toate produsele de la acest producator
Situată în localitatea Mica, la 15 km de Târnăveni, crama Villa Vinèa cultivă 70 de hectare de vie, plantată cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Regală, Fetească Albă, Gewürztraminer sau Kerner. Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea, fac ca vinurile de pe Târnăve de la Villa Vinèa să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor.
Povestea Villa Vinea a început în 2004, când Heiner Oberrauch a descoperit în mijlocul Transilvaniei, în apropierea orasului Tîrgu-Mureș, un loc frumos și promițător pentru vinuri de calitate.
“M-am îndrăgostit instantaneu de această zonă și până în ziua de azi îmi amintesc de prima dată când am privit-o: peisajul fermecător de-a lungul râului Târnava Mică, scăldat de o lumină delicată, cu dealuri care îmi aminteau de Toscana. Am decis să fie și casa mea, să încep o podgorie și să creez vinuri unice, cu un caracter deosebit, memorabile pentru cei care le gustă”
– Heiner Oberrauch, proprietarul Villa Vinea.
Zona este nu doar frumoasă dar și unică pentru podgorii, ca și condiții climatice și geologice. Pantele de expunere sud-vestică cu înălțimi de peste 300 de metri oferă viței lumină și protecție naturală împotriva vânturilor din primăvară și toamnă, iar solul brun cu straturi alternative de lut, marmură impermeabilă, gresie și nisip, păstrează căldura și umiditatea. Pe Târnave zilele de ceață care încep la sfârșitul verii și continuă până în septembrie și octombrie, contribuie la o maturizare lentă a strugurilor, sporindu-le aromele și aciditatea.
Acest melanj de experiențe local / internațional a caracterizat și colaborarea celor doi viticultori – Celestino Lucin, declarat oenolog al anului 2009 în Italia de celebra revistă Gambero Rosso – și Denes Mihaly, născut și dedicat profesional podgoriilor de pe Târnave; cei doi, împreună, au reușit în ultimii ani, după un efort de un deceniu, să realizeze câteva serii de vinuri memorabile și reprezentative pentru aceasta zonă.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.