Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: CRAMA LA SALINA
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
TIP VIN: Roze, Sec
SOI: Pinot Noir
REGIUNE/ŢARĂ: Dealurile Transilvaniei, România
NOTE DE DEGUSTARE:
Pinot Noir rose, vinificat în stil clasic, este o surpriză plăcută, mai ales că soiul este unul foarte pretențios.
Prezintă o culoare roz-somon ce ne trimite cu gândul la vară.
Aromele tipice soiului se transformă prin vinificarea în rose, în note intense de frăguțe și pepene roșu.
SERVIRE: 8-10°C. Alături de bruschete cu somon sau piept de rață afumat, coq au vin, brânzeturi.
Vezi toate produsele de la acest producator
Povestea „Crama La Salina” s-a născut pornind de la pasiunea a doi iubitori de vinuri nobile care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău, dezvoltând ulterior un amplu proiect.
După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, terasele și pantele domeniului au fost transformate într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, și primind indicația geografică “Dealurile Transilvaniei”.
Plantația și crama sunt amplasate în imediata apropiere a Salinei Turda, într-o zonă cu tradiție seculară în viticultură, încă din vremea Imperiului Roman, care își avea aici unul dintre cele mai dezvoltate centre ale administrației din Dacia.
„Crama La Salina” reînvie istoria zonei viticole și poveștile locurilor care o înconjoară, printr-un amplu proiect de enoturism. La baza dealurilor cu vie, restaurantul „Sarea-n bucate” își așteaptă oaspeții. Aromele îmbietoare ale mâncărurilor gătite cu răbdare, după rețete tradiționale, se îmbină armonios cu vinurile ISSA. Turiștii sunt invitați să descopere și pensiunea restaurantului, 13 camere ultramoderne, cu 40 de locuri de cazare. Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vîrf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 de hectare, cu o producție de 47.000 de sticle, 2019 fiind anul în care s-a ajuns la capacitatea maximă de producție când s-au îmbuteliat 300 000 de sticle cu vin, de pe suprafața de 42 de hectare.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.