You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Producător DACHIM

"Firma Dachim a început cu distribuția produselor de protecția plantelor, îngrășăminte și semințe. Expansiunea a continuat și am urmărit cu fiecare pas să ne îmbunătățim la ceea ce facem și să oferim mai mult. În 2009 am trecut de la simpla distribuția produselor menționate la diversificarea activitățiilor la un alt nivel. S-au făcut invetiții în fermă. S-au achiziționat utilaje agricole, iar terenul cultivabil a fost achiziționat la rândul lui sau arendat. De asemenea, cu ajutorul FEADR s-a construit o bază modernă de selectare și de depozitare a cerealelor cu o capacitate de 8.500 de tone. În 2013 am figurat pe locul 4 pe județul Cluj, conform datelor APIA, ca suprafața terenului arabil cultivat.


Suntem interesați momentan de culturile mari de cereale ca: rapiță, orz, grâu, porumb, floarea-soarelui, dar și soia sfeclă și șofrănel. Producțiile obținute sunt depozitate în silozurile proprii, unde sunt prelucrate pentru impurități și umiditatea excesivă din câmp. Arenda sub formă de produse agricole (grâu sau porumb) se însăcuiește și sigilează în saci de rafie de 40kg. O parte din producție ajunge să fie convertită în furaje simple pentru animale, inclusiv full-fat obținut din soia.


Odată cu investițiile în silozuri s-au achiziționat și niște prese moderne de ulei. 


Uleiul presat la rece este obținut printr-o tehnologie cu un aport termic redus, sub 50 de grade celsius.În procesele tehnologice, căldura degradează culoarea, gustul și unele valori nutritive.


Procedeul de extracție prin presă mecanică protejează mediul de reziduuri toxice și extrage fluidul onctuos al materiei vegetale, conservând calitățile acesteia.


Materia primă este curățată, apoi după caz poate fi macinată, omogenizată si presată. Presarea se face dupa metodă farmaceutică, respectiv semințele sunt presate nedecojite. După ce a fost produs, uleiul pur este decantat și eventual filtrat.


Noi asistăm îndeaproape fiecare etapă a procesului de productie, ca să putem garanta calitatea gustului adevărat de ulei.


Suntem mândri să putem contribui la dezvoltarea agriculturii și comerțului Român. Ne dorim să ne întărim prezența în continuare pe piața Română ca să putem oferi produse la prețuri avantajoase consumatorului final și servicii la standarde cât mai ridicate. ogie cu un aport termic redus, sub 50 de grade celsius.În procesele tehnologice, căldura degradează culoarea, gustul și unele valori nutritive."

Lista produselor producatorului DACHIM

Nu sunt produse ale acestui producator.