You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Producător SONIMPEX TOPOLOVENI

Fabrica de magiun de la Topoloveni are o istorie considerabilă: a fost înființată în 1914 și a fost prima fabrică de acest gen din țară, cunoscută sub denumirea de ”Cooperativa din Topoloveni” unde se producea magiun din prune și din alte fructe. Până la preluarea prin cumpărare în 2001 de către societatea comercială Sonimpex Serv Com, fabrica de magiun a avut livrat anual cantități de producție importante atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. 


Bibiana Stanciulov, de profesie sociolog, fost reporter si realizator la Radio Romania, a intuit potentialul acestui sector, astfel ca, in primii doi ani ani de la relansare, a reusit sa creasca productia de magiun de la 20 de tone la 180 de tone. Cererea pe piata europeana a crescut mereu, astfel ca intreaga productie din primii opt ani a fost exportata en gros. In anul 2008, compania a decis sa vanda altfel acest produs, astfel ca a renuntat la vanzarea en gros si a trecut la vanzarea magiunului de prune ambalat in borcane din sticla, sub brandul propriu, direct catre consumatori, pe piata romaneasca, dar si internationala. Aceasta schimbare a insemnat o rapida recunoastere a calitatilor premium ale magiunului de Topoloveni, la nivel international, exprimata prin numeroase premii prestigioase si prin inregistrarea sa ca produs european cu indicatie geografica protejata.
De asemenea, compania s-a repozitionat si din punctul de vedere al comunicarii si marketingului. S-a pus accentul pe traditia gastronomica romaneasca si pe produsele sanatoase. Reprezentantii companiei considera ca alimentele sunt "medicamente", iar scopul lor este de a imbunatati calitatea vietii. De aceea, toate produsele Sonimpex sunt 100% naturale, nu contin zahar, nici alti indulcitori, nici conservanti si nici aditivi alimentari. Magiunul de prune contine doar zaharuri naturale, precum glucoza, fructoza si xylitol, iar celelalte dulceturi din fructe sunt indulcite cu suc natural si concentrat de mere. Datorita acestui lucru, produsele din Topoloveni pot fi consumate de catre oricine, chiar si de catre bebelusi (de la varsta de 6 luni, cand incepe diversificarea), de catre diabetici sau de catre cei care au interdictie la sare. Sonimpex este, de altfel, singurul producator din Romania care are aceasta oferta si care inoveaza mereu in acest domeniu. 
Metoda de productie a tuturor celor 18 produse este cea traditionala. Magiunul de prune se face exact ca in urma cu 100 de ani. Pentru a pastra toate calitatile nutritionale ale fructelor si legumelor proaspete, acestea sunt preparate la bain-marie, in cazane cu pereti dubli prin interiorul carora circula aburul (caldura indirecta).
Anul trecut, compania a obtinut, in urma studiilor si testelor clinice, atestarea faptului ca magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de persoanele cu diabet, desigur, sub indrumarea medicului. 

Lista produselor producatorului SONIMPEX TOPOLOVENI

Sortează