You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Producător ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE TELEMEA DE SIBIU

Telemeaua de Sibiu este al șaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană, fiind inclus în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate.


Asociația producătorilor de «Telemea de Sibiu”, compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoaşterii oficiale europene pentru a-și proteja reţeta tradiţională.


„Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului «Telemea de Sibiu» provine de la animale crescute în zonă geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creştere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor şi calității produsului «Telemea de Sibiu». Particularitatea acesteia este data de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă.”

Lista produselor producatorului ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE TELEMEA DE SIBIU

Sortează