Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
De Neagra este proiectul lui Mihai și Andreea din București, unul inginer silvic, celălalt arhitect de interior, căutători sinceri a lucrurilor bine făcute și cu mult sens pentru o lume din ce în ce mai îndepărtată de la firesc.
Grădinăritul, specialitatea lui Mihai, l-a dus către căteva solarii din Pantelimon pe care le-a luat în grijă, pregătind în perioada pandemiei, sub eticheta „Legumim”, coșuri de legume crescute curat pentru doritorii din București.
Datorită surplusului de legume, cu ajutorul unor fonduri au reușit să pună în picioare un mic centru acreditat de procesare a legumelor și a fructelor la Bucșani, județul Dâmbovița, chiar la baza pădurii Neagra.
Rețetele folosite sunt atât locale, cât și internaționale, adaptate și reinterpretate după propriul gust.
Cei doi tineri își doresc ca în viitor povestea „De Neagra” să fie o poveste despre CUM SE FAC LUCRURILE, despre produse cinstite, culinare și nu numai, despre un sat model în sudul României, un centru în care se pot aduna în jurul acestui spațiu de producție eficient și cu rost, proiecte de educație, cultură și conservarea naturii….
Murături pregătite după o veche rețetă englezescă, devenită populară în cel de-al doilea război mondial, cu turmeric, ceapă și condimente. În mod tradițional, britanicii le consumă pe pâine cu unt. Sunt ideale și ca garnitură lângă grătare sau fripturi. Cu un echilibru atent căutat între acid-sărat-dulce-condimentat, acești castraveți pot deschide o... Murături pregătite după o veche...
370g
Salată pregătită după o rețetă veche țărănească, din sfeclă coaptă, cultivată în Bucșani (DB), cu mere acrișoare de Voinești. Un savuros echilibru între dulce, acid și sărat. Este ideală ca aperitiv tartinabil sau ca garnitură, lângă felurite legume coapte sau prăjite, grătar sau friptură. Salată pregătită după o rețetă veche...
360g
Zacuscă pregătită după o veche rețetă țărănească, din legume de primă calitate cultivate în Bucșani (DB), în condiții de agricultură curată, proaspăt culese înainte de-a fi gătite, cu ulei doar cât s-o lege, fără să îi afecteze textura sau gustul final. Este ideală ca aperitiv tartinabil, dar și ca sos pentru paste sau pizza, subțiat după preferință cu... Zacuscă pregătită după o veche rețetă...
320g
Dulceață făcută după o rețetă de la 1900 a Mariei Cantili Golescu, din caietele de bucate găsite în vechea bibliotecă a Vilei Golescu din Câmpulung Muscel.Aroma și textura sa, așa cum ne descrie și autoarea, amintesc de marmelada de citrice. Doar din ingrediente crescute curat, din semințe alese, pământ, apă și soare: morcovii sunt cultivați în Bucșani... Dulceață făcută după o rețetă de la...
260g