Manufactura prelucrează laptele din ferma proprie, lapte produs pentru gust, nu pentru cantitate.
Primăvara / vara văcuțele și-o petrec în libertate, pe pășune, producând lapte doar din ierburi și mirodenii! Iarnă primesc furaje naturale produse în ferma: fân, lucernă, sfeclă furajeră și obroc.
Calitatea brânzei este direct proporțională cu furajarea văcuțelor, igiena în timpul mulsului, calitatea laptelui și cu pasiunea cu care este produsă și îngrijită brânza.
Brânza maturată de munte, tipul de brânză artizanală produs la Manufactura de Brânză este un produs tipic zonei alpine din Elveția, Germania și Austria.
În atelierul Manufactura de Brânză se produce doar un singur tip de brânză maturată, din convingerea că e mai bine să existe un produs de al cărui calitate ești convins, decât să ai multe mediocre.
Totuși, prin adăugare de mirodenii sau vin, nuci și chilli, brânzele se îmbogățesc în gust și aromă, oferind o varietate deosebită și pe alocuri unică.
Maturarea lor are loc în pivnița atelierului construit doar cu acest scop – fabricarea și maturarea brânzei semitari. Pivnița este dotată cu condiții optime de temperatură și umiditate pentru procesul de maturare și cu un brânzar ce intervine zilnic pentru întoarcerea și spălarea roților de brânză.