Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Valabilitate la livrare: Minim 10 zile
Produs refrigerat, 100% natural, fără conservanţi, fără aditivi, fără amelioratori.
T-bone maturat de vită – reprezintă una din principalele steak-uri recunoscute la nivel mondial pentru aromă, suculenţă şi frăgezime, şi este obţinut din partea de coloană denumită şi ,,Short loin”. Această tăietură îmbină două feluri de muşchi (vrăbioară şi muşchi) sudaţi pe un os comun în formă de litera “T”.
Provenind din zona de-a lungul coloanei cu muşchii mai puţin folosiţi, această bucată de carne este fragedă şi moale, iar maturarea sa aduce plus valoare produsului finit.
Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
T-bone este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate şi diverse vitamine şi minerale. Poate fi o componentă excelentă a unei diete sănătoase.
Mod de preparare
T-bone-ul se pretează cel mai bine la a fi gătit la foc deschis aşa încât este un candidat bun pentru grătarul din curte.
Cel mai gustos pare a fi pe grătar, în funcţie de cum gândeşte fiecare, “rare” sau “medium-rare”, ori bine făcut, condiţia fiind ca grătarul să fie bine încins, iar carnea să stea 4-6 minute pe fiecare parte, sau la tigaie, în jur de 9-11 minute.
Bucăţile generoase de grăsime îl menţin umed, în timp ce partea macră rămâne fragedă şi aromată. Osul intact oferă posibilitatea de a apuca friptura şi a o răsturna fără a perfora carnea şi a pierde sucul aromat sau a declanşa o aprindere.
Una din calităţile recunoscute de către cunoscătorii gurmanzi este că pare a fi o friptură încântătoare iar faptul că este maturată 30 de zile, îi dă un plus valoare.
Aceasta are nevoie de puţină “podoabă” şi trebuie să fie uşor unsă cu ulei, judicios asezonată şi gătită rapid.
La tigaie sau la grătar, se rumeneşte excelent şi rămâne fragedă şi suculentă. Se poate asezona cu unt, sare şi piper mozaic boabe dar şi alături de un sos delicios pe bază de usturoi, de tomate sau de ierburi aromatice cu avocado.
După frigere se recomandă câteva minute de odihnă astfel încât sucurile să se distribuie uniform în toată piesa.
Se serveşte fierbinte alături de chifle presărate cu susan şi un pahar de vin roşu sec sau demisec.
Pe scurt, T-bone conţine o parte de file fraged, şi o parte de muşchi, oferind tot ce este mai bun din ambele, într-o singură friptură!
Gătire: grătar, tigaie, tigaie grill, sous-vide, ciorbe, supe, tocăniţe, BBQ smoker.
Origine: România.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.