Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Valabilitate la livrare: Minim 10 zile
Produs refrigerat, 100% natural, fără conservanţi, fără aditivi, fără amelioratori.
Tomahawk-ul maturat este de fapt antricotul de vită lăsat cu întregul os al coastei, astfel încât să creeze iluzia de secure.
Cu o grosime de aproximativ 3,5-4 cm si o lungime a osului de aproximativ 15-20 cm, Tomahawk-ul este o tăietură elegantă, curată, cu personalitate şi cu un aspect captivant, denumit si ,,cote du boeuf”.
Considerată una dintre cele mai dramatice bucăţi de carne existente, tomahawk-ul este o friptură mare, cu marmorare rafinată, culoare frumoasă de roşu, şi oase, care va lăsa orice carnivor care se respectă, să saliveze.
Osul şi grăsimea potenţează gustul bucăţii de carne, făcând-o mai savuroasă şi suculentă.
Carnea este maturată în sistem Dry-Aging, ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
Mod de preparare
Un sfat important pentru ca steak-ul de vită să fie gătit bine, este ca acesta să fie adus la temperatura camerei şi fără lichid deasupra.
Se stropeşte piesa de carne cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, mujdei de usturoi, sare şi piper, şi se prăjeşte fiecare parte a fripturii în tigaia grill timp de 1-2 minute cât să se sigileze, apoi se finalizează în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5-7 minute, la 205 grade C (pentru o friptură medie) aşezându-se 3-4 felii de unt cu sare deasupra şi totodată frunzuliţe de rozmarin, salvie, tarhon şi cimbru.
Se foloseşte un cleşte pentru a nu străpunge friptura, rămânând astfel fragedă şi suculentă la interior.
Se serveste alături de legume mexicane sotate în unt, o salată cu rucola, şalote şi mei, şi un vin roşu demisec.
În concluzie, Tomahawk este una dintre cele mai bune fripturi ce merită toţi banii!
Gătire: grătar, tigaie, tigaie grill, sous-vide, ciorbe, supe, tocăniţe, BBQ smoker.
Origine: România.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.