Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
3 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Valabilitate la livrare: Minim 10 zile
Produs refrigerat, 100% natural, fără conservanţi, fără aditivi, fără amelioratori.
Vrăbioara maturată de vită, fără os – este o tăietură fragedă, fără os, cu aspect neted şi uniform, fără prea multă grăsime, care se pretează gătirii rapide, la minut.
Aceasta contribuie la formarea muşchilor dorsali ai animalului. Este localizată în zona şalelor (zona lombară) a animalului şi totodată poziţionată în continuarea coastelor.
Carnea este fragedă, moale şi suculentă şi mai puţin marmorată comparativ cu antricotul.
Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
Vrăbioara de vită maturată este o bucată de carne cu un gust şi o frăgezime excepţională dacă este gătită corect şi niciodată prea mult.
Mod de preparare
Vrăbioara maturată de vită poate fi folosită ca ingredient într-o varietate de reţete delicioase.
Foarte cunoscută de către comunitate, friptura de vrăbioară maturată, este o friptură fragedă, suculentă, delicioasă şi moale.
Poate fi gătită diversificat, fie pe grătarul de la cuptor ori pe o tavă, în tigaie cu ulei încins ori în tigaie grill în suc propriu, la grătar pe lemne sau pe gaz, fiartă sau la friteuză, vrăbioara maturată de vită, poate face cu uşurinţă festinul meselor de sărbătoare.
Gustoasă şi încântătoare rămâne, la loc de cinste, friptura de vrăbioară gătită pe grătarul cu lemne.
Una din calităţile recunoscute de către cunoscătorii gurmanzi este că pare a fi o friptură încântătoare iar faptul că este maturată 30 de zile, îi dă plus valoare.
Cu unt, usturoi, şi ierburi aromatice, această friptură este extrem de suculentă, moale şi echilibrată.
Un sfat important pentru ca steak-ul de vită să fie gătit bine, este ca acesta să fie adus la temperatura camerei şi fără lichid deasupra.
Apoi se aşeaza piesa de carne peste cea mai fierbinte parte a grătarului şi se prăjesc ambele părţi timp de 1-2 minute după care se continuă la un foc uşor încă 9-12 minute pentru o gătire “medium-rare”.
Se foloseşte un cleşte pentru a nu străpunge friptura, rămânând astfel fragedă şi suculentă la interior.
Nu se taie imediat deoarece sucurile proprii vor ajunge în farfurie şi nu se vor absorbi în interiorul steak-ului. De aceea este foarte important ca după rumenire să se lase la odihnit aproximativ 5-10 minute cu unt aromatizat deasupra, sare, piper şi crenguţe de rozmarin, salvie şi cimbru.
Se poate servi cu piure de mazăre, o salată uşoară şi un vin roşu demisec.
Gătire: grătar, tigaie, tigaie grill, sous-vide, ciorbe, supe, tocăniţe, BBQ smoker.
Origine: România.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
3 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.