You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Miere Crudă Salcâm de munte

Producator: FRAȚII MATEI

38,00 Lei

Borcan/270g

5 clienți au selectat produsul în lista de favorite.

Detalii Produs

Descriere:

Salcâmul de Munte din anul 2020 este o miere maturată în tihnă pentru că albinele au tot mutat-o dintr-o celulă în alta până i-au oferit maximul de enzime; de asemenea au redus la minimum procentul de apă din aceasta, iar tot acest proces a fost finalizat în 3 săptămâni, timp suficient pentru a avea o miere desăvârșită.

VALORI NUTRIȚIONALE PENTRU 100 GR. PRODUS

Calorii326 kcal
Grăsimi0 g
din care acizi grași saturați0 g
Zaharuri81.3 g
Proteine0.35 g
Glucide81.3 g
Sare0 g

Producător FRAȚII MATEI

Vezi toate produsele de la acest producator

Povestea începe cu Matei Silviu în perioada liceului, hotărât să devină medic veterinar, fără să realizeze că bunicul lui, apicultor din tată în fiu, îi transmisese chemarea și iubirea pentru albine. Realizarea a venit odată cu darul lui – patru familii de albine pe care urma să le îngrijească în livada familiei din comuna Coșereni, județul Ialomița. În scurt timp, tot ce credea că știe despre vocația lui s-a schimbat și a devenit oficial a cincea generație de apicultori din familie.

Amplasată în apropierea râului Ialomița, vatra stupinei beneficiază de condiții naturale excepționale, râul și satul învecinându-se cu suprafețe întinse de păduri. Înconjurate de natură, albinele pot colecta polen, nectar și rășini de la numeroase flori melifere, arbori și arbuști, începând cu florile de alun, viorele, corn, salcie și porumbar, și continuând cu cele de păpădie, păducel, măceș, salcâm și amorfă.

În acest fel, Matei-Silviu, cel mai mare dintre frații Matei, și-a dedicat ultimii doi ani de liceu îngrijirii albinelor. În acești ani de ucenicie, în ciuda eforturilor sale și a sfaturilor bunicului său, albinele abia produceau suficientă miere pentru nevoile lor. Pesemne era modul lor de a-i spune că încă nu era pregătit să le culeagă roadele muncii. Noroc cu bunicul care avea miere bună și din belșug!

Întrucât nu exista o Facultate de Apicultură la acea vreme, s-a decis să studieze un alt domeniu apropiat de sufletul său, și așa a ajuns la Facultatea de Horticultură din București. De altfel, nu a fost deloc o coincidență că și albinele iubesc florile! 

În continuare pasionat de apicultură, în timpul facultății a descoperit tot mai multe dintre tainele acestei profesii. Cu mândrie și recunoștință admite că încă le mai descoperă, iar asta este ceea ce face apicultura atât de frumoasă și fascinantă.

Tot în această perioadă fratele său mai mic, Matei-Claudiu, a început să manifeste la rândul lui interes pentru apicultură, devenind treptat ajutorul, apoi partenerul și colegul său. În scurt timp, Claudiu și-a luat inima-n dinți și a renunțat la Facultatea de Management Turistic și Comercial pentru a se putea dedica meseriei de apicultor. Amintindu-și de acel moment, uneori glumește că și-a făcut facultatea printre albine, organizându-le deplasările în diverse zone din țară pentru a le oferi o paletă cât mai diversă de flori melifere. Treptat, Claudiu a devenit un manager excelent, stimulat de provocările constante ale apiculturii.

Ce ani frumoși au urmat! Au început la drum în 2003 cu 4 familii de albine, ajungând la 40 la finalul anului 2011. Dedicându-se albinelor au înțeles că natura trebuie apărată, respectată, iubită și conservată, nicidecum poluată, forțată sau neglijată. În această privință se asemănă izbitor cu albinele pentru că frații Matei urmăresc să aducă o miere curată, maturată, perfectă – la fel cum o fac albinele de milioane de ani. Iar această dorință de perfecțiune se extinde asupra tuturor produselor lor, de la polen, propolis și ceară la apilarnil și lăptișor de matcă. Arta lor intervine atunci când colectează aceste produse din stup și le pregătesc să ajungă la oameni în forma lor pură, fără nicio denaturare.

Odată cu alăturarea celui de-al treilea frate, Matei-Răzvan, familia de apicultori a fost întregită. Înțelegând faptul că valorile lor sunt similare, Răzvan, proaspăt absolvent al Facultății de Medicină Veterinară, specializat în Controlul și Expertiza Produselor Alimentare (2011), a decis că este timpul să li se alăture. Entuziasmul, cunoștințele alimentare și personalitatea aparte a fratelui lor, un om deosebit de empatic, responsabil, sincer și creativ, au adus un plus de valoare produselor, reușind să se ridice la nivelul celor mai exigenți consumatori.

Împreună, au continuat să crească și să se dezvolte din toate punctele de vedere, ajungând în 2019 la nu mai puțin de 205 familii de albine. Au existat și ani grei, au apărut și obstacole, dar au înțeles că și atunci când faci ceva ce iubești, trebuie să te înarmezi cu răbdare. 

În primul rând, atunci când ai ca obiectiv principal calitatea, producția rezultată este mai mică. Apoi, produsele 100% naturale implică respectarea unor reguli și a unor etape suplimentare, impun atenție la detalii și investiții constante pentru infrastructură (depozitare, ambalare, etc.). Toate acestea cresc costul de producție, iar costul se reflectă în preț. Uneori, acest aspect poate duce la întrebări sau la nemulțumiri, dar fără un preț care să acopere costurile, nu am putea oferi cele mai bune produse. Iar odată ce le veți încerca, veți putea vedea diferența.
Recenzii

5 clienți au selectat produsul în lista de favorite.

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Miere Crudă Salcâm de munte

Miere Crudă Salcâm de munte

Salcâmul de Munte din anul 2020 este o miere maturată în tihnă pentru că albinele au tot mutat-o dintr-o celulă în alta până i-au oferit maximul de enzime; de asemenea au redus la minimum procentul de apă din aceasta, iar tot acest proces a fost finalizat în 3 săptămâni, timp suficient pentru a avea o miere desăvârșită.