You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Carne afumată la garniţă Fără Untură - AVI GIIS

Producator: AVI-GIIS

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

57,05 Lei

Vid/≅ 350g

Acesta e un produs cu greutate variabilă.Detalii:

163,00 lei pe kg

Detalii Produs

Descriere:

Carnea afumată la garniţă este produsul întâlnit în toate gospodăriile ţărăneşti din zona Olteniei de sub munte, fiind denumită şi pecie la garniţă sau pecie afumată în untură.

Materie primă românescă, spată şi pulpă de porc, se sărează, se păstreză câteva zile (timp în care se masează de câteva ori) şi se afumă la rece şi cald cu fum din lemn uscat de fag.

Odată ce produsul este bine afumat şi pătruns, se mărunţeşte manual şi se prăjeşte în untură, alături de cârnaţi din topor.

Carnea la garniţă era şi este uşor de consumat, reprezentând o mâncare rapidă şi consistentă. 

Garniţa sau oala cu carne în untură reprezenta provizia familiei de altădată pentru perioada verii, când se ieşea la munca câmpului.

VALORI NUTRIȚIONALE PENTRU 100 GR. PRODUS

Valoarea energetica1599 kj/384 kcal
Grăsimi32.2 g
din care acizi grași saturați10.43 g
Glucide0.1 g
din care zaharuri0.1 g
Proteine24.15 g
Fibre0 g
Sare2.45 g

Producător AVI-GIIS

Vezi toate produsele de la acest producator

AVI-GIIS a luat naştere în anul 1991 în Mihăeşti, Vâlcea, având ca activitate de bază abatorizarea, tranșarea și prepararea cărnii. Odata cu investițiile făcute, începand cu anul 2005 compania a renunțat la activitatea de abatorizare, concentrându-se pe producția de preparate din carne, produse tradiționale și preparate artizanale.

După un parcurs lung, au obţinut Atestate pentru Produse Tradiţionale pentru Ceafă Perpelită, Cârnaţi cu miroase de usturoi, Cârnaţi din topor, Slănină usturoiată, ceea ce certifică faptul că sunt produse pe teritoriul naţional, se utilizează materii prime locale care nu au în compoziţia lor aditivi alimentari şi sunt preparate după reţete tradiţionale.

Aceste produse au fost încadrate într-o gamă unică, denumită „Ca altădată – bucate româneşti".

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Fii primul care scrie o recenzie!

Scrie o recenzie

Carne afumată la garniţă Fără Untură - AVI GIIS

Carne afumată la garniţă Fără Untură - AVI GIIS

Carnea afumată la garniţă este produsul întâlnit în toate gospodăriile ţărăneşti din zona Olteniei de sub munte, fiind denumită şi pecie la garniţă sau pecie afumată în untură.

Materie primă românescă, spată şi pulpă de porc, se sărează, se păstreză câteva zile (timp în care se masează de câteva ori) şi se afumă la rece şi cald cu fum din lemn uscat de fag.

Odată ce produsul este bine afumat şi pătruns, se mărunţeşte manual şi se prăjeşte în untură, alături de cârnaţi din topor.

Carnea la garniţă era şi este uşor de consumat, reprezentând o mâncare rapidă şi consistentă. 

Garniţa sau oala cu carne în untură reprezenta provizia familiei de altădată pentru perioada verii, când se ieşea la munca câmpului.