You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Carte - Zămuri - supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni)

Producator: GASTROART

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

119,00 Lei

Bucată

Detalii Produs

Descriere:

"Încurajat și de aceste întâlniri m-am gândit că este foarte important să scriu rețetele exact așa cum le-am găsit, să respect cât se poate, pronunția locală și denumirile vechi pentru ingrediente, cantități, instrumentar, tehnologie etc., să redau "povestea mâncării" exact așa cum mi-a fost transmisă."

Mircea Groza

 

Volumul conține 182 de rețete de supe/ciorbe, bogat ilustrate, culese în peste 40 de ani de către Mircea Groza de la bătrânii din satele sălăjene. Rețetele sunt scrise în limbaj regional, o transliterare fonetică, prin care autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar cât și specificul zonei. Volumul beneficiază și de un glosar cu sute de termeni explicați.

Producător GASTROART

Vezi toate produsele de la acest producator

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism)
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Fii primul care scrie o recenzie!

Scrie o recenzie

Carte - Zămuri - supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni)

Carte - Zămuri - supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni)

"Încurajat și de aceste întâlniri m-am gândit că este foarte important să scriu rețetele exact așa cum le-am găsit, să respect cât se poate, pronunția locală și denumirile vechi pentru ingrediente, cantități, instrumentar, tehnologie etc., să redau "povestea mâncării" exact așa cum mi-a fost transmisă."

Mircea Groza

 

Volumul conține 182 de rețete de supe/ciorbe, bogat ilustrate, culese în peste 40 de ani de către Mircea Groza de la bătrânii din satele sălăjene. Rețetele sunt scrise în limbaj regional, o transliterare fonetică, prin care autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar cât și specificul zonei. Volumul beneficiază și de un glosar cu sute de termeni explicați.