You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Roșu de Petro Vaselo Cabernet Sauvignon

Producator: PETRO VASELO WINERY

58,00 Lei

Sticlă/0.75 L

Detalii Produs

Descriere:

Un Cabernet Sauvignon tipic, cu gust de fructe de pădure și note condimentate.

Imagine cu titlu de prezentare!

Producător PETRO VASELO WINERY

Vezi toate produsele de la acest producator

Compania este proprietatea lui Nello dal Tio, născut la Vazzola (Italia) care, după o carieră de succes în domeniul aparatelor profesionale de cafea espresso, a descoperit în 2002 dealurile din Petrovaselo, iar pasiunea lui a fost să-l facă să trăiască, sa-l cultive și sa-l readucă la viață. 

Podgoriile Petro Vaselo (județul Timis, Banat) se întind pe o suprafață de 45 ha, aproape toate dispuse spre sud. Dealurile sunt dispuse ca un amfiteatru, creând un microclimat în care condiţiile meteorologice favorizează viticultura. Altitudinea variază intre 170 și 220 m deasupra nivelului mării. Îmbogaţirea solului se bazează pe gunoi de grajd și îngrășământ vegetal, potrivit culturii bilogice, iar managementul viilor este făcut manual.

Strugurii trec prin două selecţii manuale pentru a îndepărta orice ciorchine considerat impropriu. Lucrările mecanice sunt reduse la minimum, la fel ca și în podgorie. 

Pe tot parcursul procesului de producţie mustul și apoi vinul este manipulat în absenţa oricărui contact cu oxigenul; acest lucru permițând să ajungă la sfârșitul fermentaţiei fără a se adăuga nici un fel de antioxidanţi, cum ar fi sulfiţii,

Vinificarea are loc în rezervoare din inox sau din stejar francez, toate cu dimensiuni mici, pentru a vinifica separat producţia fiecarei parcele, cu specificitatea tipului ei de sol. Astfel vinurile devin expresia pură a terroirului.

Toate vinurile, după procesul de fermentare sunt supuse unei perioade de rafinare, care durează, în funcţie de tipul produsului, de la câteva luni, la mai mult de un an.

Maturarea se face atât în recipiente mici (butoaie de 225 litri), cât și în recipiente de lemn cu o capacitate mai mare (până la 7500 litri). Timpul de învechire variază în funcţie de varietatea strugurilor, de vârsta podgoriilor și de condiţiile climatice ale anului.

Toate vinurile roșii sunt NEFILTRATE, pentru a nu pierde niciun element de tipicitate. Acesta este un factor suplimentar al complexităţii și autenticităţii produselor.

Obiectivul Petro Vaselo este acela de a obţine vinuri de calitate unice și recunoscute.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Fii primul care scrie o recenzie!

Scrie o recenzie

Roșu de Petro Vaselo Cabernet Sauvignon

Roșu de Petro Vaselo Cabernet Sauvignon

Un Cabernet Sauvignon tipic, cu gust de fructe de pădure și note condimentate.

Imagine cu titlu de prezentare!