Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Valabilitate la livrare: Minim 10 zile
Produs refrigerat, 100% natural, fără conservanţi, fără aditivi, fără amelioratori.
Antricotul maturat, fără os – reprezintă de fapt muşchiul dorsal aflat de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, in zona centrală a trunchiului vitei, între a şasea şi a doisprezecea coastă.
Cunoscută în alte zone ale lumii şi sub denumirea de “Ribeye Steak with bone”, “Delmonico”, “Spencer steak”, sau “Scotch fillet”, aceasta este una dintre cele mai savurate bucăţi de carne cunoscută pentru textura sa untosă şi marmorată, si gustul extraordinar.
Mod de preparare
Antricotul maturat, fără os, este cunoscut pentru aroma sa rafinată datorită conţinutului mare de marmorare şi grăsime.
În timpul procesului de gătire, grăsimea care însoţeşte piesa, eliberează toate aromele, scurgându-se şi învăluind friptura pe toată suprafaţa acesteia, dându-i o crustă uşor crocantă, cu un gust nemaipomenit.
Aceasta aflându-se sub formă de fâşii subţiri, se topeşte în timpul gătirii şi se absoarbe, făcând bucata de carne mai fragedă, mai moale şi mai suculentă.
Antricotul maturat, fără os, poate fi folosit ca ingredient principal pentru multe mâncăruri apetisante, însă pentru a savura aromele acestuia pe deplin, se recomandă să fie gătit la tigaie grill, finalizându-se în cuptor.
Una din calităţile recunoscute de către cunoscătorii gurmanzi este că pare a fi o friptură încântătoare iar faptul că este maturată 30 de zile, îi dă plus valoare.
Un sfat important pentru ca steak-ul de vită să fie gătit bine, este ca acesta sa fie adus la temperatura camerei şi fără lichid deasupra.
Se stropeste piesa de carne cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, mujdei de usturoi, sare si piper, şi se prăjeşte fiecare parte a fripturii în tigaia grill timp de 1-2 minute cât să se sigileze, apoi se finalizează în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5-7 minute, la 205 grade C (pentru o friptură medie) aşezându-se 3-4 felii de unt cu sare deasupra şi totodată frunzuliţe de rozmarin, salvie, tarhon şi cimbru.
Se foloseşte un cleşte pentru a nu străpunge friptura, rămânând astfel fragedă şi suculentă la interior.
Se serveste alături de sparanghel şi varză de Bruxelles sotate în unt, o salată cu rucola şi cuşcuş, şi un vin roşu demisec.
Gătire: grătar, tigaie, tigaie grill, sous-vide, ciorbe, supe, tocăniţe, BBQ smoker.
Origine: România.
Temperatura de păstrare 0-4 grade C.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.