Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Antricotul maturat, cu os – reprezintă de fapt muschiul dorsal aflat de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în zona centrală a trunchiului vitei, între a şasea şi a doisprezecea coastă.
Tăietura se prezintă cu o formă ovală, culoare roz-roşiatică şi este compusă dintr-un ochi de carne macră foarte marmorată, îmbrăţişată de un os pe o parte laterală şi o fâşie de grăsime pe cealaltă parte.
Cunoscută în alte zone ale lumii şi sub denumirea de “Ribeye Steak with bone”, “Delmonico”, “Spencer steak”, sau “Scotch fillet”, aceasta este una dintre cele mai savurate bucăţi de carne cunoscută pentru textura sa untosă şi marmorată, şi gustul incomparabil.
Maturat în sistem Dry-Aging ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia intr-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
Produs 100% natural, fara conservanti, fara aditivi, fara amelioratori.
Mod de preparare
Antricotul maturat, cu os, este cunoscut pentru aroma sa rafinată datorită conţinutului mare de marmorare şi grăsime, dar totodată şi a osului din compoziţie. În timpul procesului de gătire, osul care însoţeste piesa, eliberează toate aromele din măduva osoasă pe care o conţine, scurgându-se şi învăluind friptura pe toată suprafaţa acesteia, dând-i un gust magnific.
Grăsimea ce însoţeşte această bucată de carne are şi ea rolul ei. Aceasta aflându-se sub formă de fîşii subţiri, se topeşte în timpul gătirii şi se absoarbe, făcând bucata de carne mai fragedă, mai moale şi mai suculentă.
Un avantaj al gătirii antricotului, cu os, este ca îşi menţine forma mult mai bine. În timpul procesului de gătire, unele fripturi se pot destrăma pierzându-şi conturul, dar menţinerea osului ajută aderenţa la o formă distinctă.
Antricotul maturat, cu os, poate fi folosit ca ingredient principal pentru multe mâncăruri apetisante, însă pentru a savura aromele acestuia pe deplin, se recomandă să fie gătit la grătar.
Una din calităţile recunoscute de către cunoscătorii gurmanzi este că pare a fi o friptură încântătoare, iar faptul că este maturată 30 de zile, îi dă un plus valoare.
Un sfat important pentru ca steak-ul de vită să fie gătit bine, este ca acesta să fie adus la temperatura camerei şi fără lichid deasupra.
Apoi se aşează piesa de carne peste cea mai fierbinte parte a grătarului şi se prăjesc ambele părţi timp de 2-3 minute după care se continuă la un foc uşor încă 9-11 minute pentru o gătire “medium-rare”.
Se foloseşte un cleste pentru a nu străpunge friptura, rămânând astfel fragedă şi suculentă la interior.
Nu se taie imediat deoarece sucurile proprii vor ajunge în farfurie şi nu se vor absorbi în interiorul steak-ului. De aceea este foarte important ca după rumenire să se lase la odihnit aproximativ 5-10 minute cu unt aromatizat deasupra, sare, piper şi crenguţe de rozmarin şi cimbru.
Se poate servi cu piure de ţelină, o salată cu rucola, şalote şi avocado, şi un vin roţu demisec.
Gătire: grătar, tigaie, tigaie grill, sous-vide, ciorbe, supe, tocăniţe, BBQ smoker.
Origine: România.
Temperatura de păstrare 0-4 grade C.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.