Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: ROMFERM
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
3 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Valabilitate la livrare: Minim 2 zile
Fricandoul de vită este o tăietură de carne foarte cunoscută în America de Sud, mai precis Brazilia, acolo născându-se celebra denumire cu origine portugheză de “Picanha” care se citeste “Picania”.
Frăgezirea se realizaează cu un frăgezitor special care are foarte multe cuțite subțiri şi dese pentru a putea rupe fibra cărnii astfel încât produsul să fie foarte fraged.
Este o tăietură mai groasă de carne din partea interioara a pulpei, provine din zona de unde este scos rasolul alb şi se situează pe ambele părţi ale coloanei vertebrale, aşa că fiecare bovină are două astfel de bucăţi.
Are forma uşor triunghiulară, şi se prezintă ca fiind de culoare roşu-rozaliu, cu o parte fermă şi mai puţin marmorată, şi o făşie de grăsime albă.
Este foarte apreciată în bucătărie pentru calitatea sa înaltă, aroma şi suculenţa sa.
Produs 100% natural, fără conservanţi, fără aditivi, fără amelioratori
Mod de preparare
Legenda spune că cel care a descoperit savoarea fricandoului de vită a fost un mare om de afaceri pe nume Francisco „Baby” Pignatari care în 1960 aflându-se într-un restaurant dintr-un aeroport a comandat o „coadă de argint” argentiniană, dar pentru că bucătarul nu dispunea de o astfel de bucată, i s-a servit o “Picanha”. Din clipa aceea Pignatari s-a îndrăgostit de gustul excelent al preparatului şi datorită influenţei sale, mai toate restaurantele din Sao Paulo au introdus “Picanha” în meniu.
În felul acesta “Picanha” a cucerit Brazilia, Portugalia, Spania şi mai nou România.
Datorită caracteristicilor sale, această tăietură se poate găti în diferite moduri, fie că este preparată la grătar, la cuptor, la ceaun ori în tigaie, în fripturi, tocăniţe şi alte preparate înăbuşite, „Picanha” nu dă niciodată greş.
Una dintre modalităţile de a pregăti “Picanha” excelentă este o tocană catalană tradiţională renumită în zona, “Fricandó cu ciuperci”.
Pentru aceasta se rumeneşte carnea în ulei de măsline şi făină după care se adaugă ceapa şi morcovul rumenit, apoi usturoiul, pasta de roşii, ierburi aromatice (dafin, cimbru, oregano, rozmarin, maghiran), vin roşu, sherry, supă de vită, ciupercile, sare şi piper.
Alături de o garnitură de orez şi un vin roşu demisec, fricandoul este o friptura de nota 10!
Gătire: grătar, tigaie, cuptor, ceaun, BBQ smoker, friptură, tocană, tocătură, etc.
Origine: România.
Temperatura de păstrare 0-4 grade C.
Vezi toate produsele de la acest producator
Înfiinţată în anul 2008, Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazată pe producerea şi vânzarea de carne maturată de înaltă calitate, de la rase de vită recunoscute mondial pentru calităţile produsului finit.
Investind în tehnologie si resurse umane, Romferm şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor cu acelaşi profil, cu o cotă de piaţă în ascensiune. Activitatea acestei firme este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului.
Prin respectarea principiilor de “calitate înaltă”, s-a căştigat loialitatea şi încrederea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa comercianţilor de carne de vită de rasă din zona Vrancei.
3 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.