Preluăm comenzi cu livrare programată sau imediată de Luni până Sâmbătă. Comenzile Direct de la Producător se pot efectua până Miercuri la ora 12 cu livrare Vineri sau Sâmbătă.
Preturile includ TVA
Producator: L'ATELIER DU SEL- MOREL ET LE CHANTOUX
Certificat Analize Sare Celtica: Certificat Analize Sare Celtica
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
20 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Sare celtică certificată IGP (Indicaţie Geografică Protejată). Este cunoscută şi sub numele de 'sel gris', franceză - sare gri, culoarea prevenind de la mineralele pe care le conţine.
Sarea celtică este o sare marină recoltată manual de-a lungul coastelor Franței, exclusiv cu unelte de lemn.
Procesul de recoltare manuală implică extragerea sării din apele marine și uscarea ei naturală, la soare, păstrând astfel toate mineralele şi oligoelementele pe care le găsim în mod natural în apa de mare.
Sarea nu este spălată și nu suferă nici o mecanizare. Nu conține fluor, nitrit, antiaglomerant.
Este bogată în magneziu și oligoelemente (vezi certificat analiză).
Se distinge cu ușurință prin mirosul floral și cristalele geometrice cu forme unghiulare.
Puritatea și gustul său bogat o gratifică pentru a fi o delicatesă în bucătăria gourmet.
Recomandare utilizare: aproximativ 5g/litru.
Se poate folosi pentru asezonarea fripturilor, a cărnurilor şi legumelor la grătar, în salate, pe peşte, în supe, paste etc..
Datorită proprietătilor şi conţinutului mare de minerale poate fi folosită şi pe post de antiseptic, antiinflamator, în diverse tratamente cosmetice sau aromoterapie.
A se păstra într-un loc uscat, întunecat şi răcoros.
Calciu | 0.19 % |
Magneziu | 0.67 % |
Potasiu | 0.14 % |
Sodiu | 32.65 % |
Sulfaţi | 1.51 % |
Fier | 98.8 mg/kg |
Mangan | 4 mg/kg |
Zinc | 1 mg/kg |
Vezi toate produsele de la acest producator
L'Atelier du Sel- Morel et Le Chantoux este creația unchiului Gilles Morel și Matthieu Le Chantoux - fermieri și producători independenți de sare. Salinele sunt situate în orașul Asserac, lângă mlaștinile sărate din Guerande, iar atelierul în St-Molf. Sarea este recoltată manual prin tehnici tradiționale cunoscute și moștenite de la precursori. Sarea obținută este curată, nefiind tratată sau spălată. Întregul proces este artizanal, nu suferă nicio mecanizare, iar produsele au structură și gust natural.
20 clienți au selectat produsul în lista de favorite.
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.